• 1e editie kEMMp was fantastisch

 • kEMMP dag 1

  Het gebeurt niet elke week dat je als voetballer om 08:00 uur ‘s ochtends een dopingcontrole krijgt van vier Russen. Zaterdag 12 juni moesten 156 kinderen er aan geloven. Was je goedgekeurd, kon het kEMMp beginnen!

  De kinderen waren ingedeeld in twaalf groepen (landen) die tegen elkaar strijden voor de olympische medailles. Wie is aan het einde van dit weekend de ‘olemmpisch’ kampioen? Is het IJsberie, Filistijnen, Indianie, Boomland, Mexicano’s, Verenigde Schapen, Bobslee Marley’s, Chipsky Kings, Aussies, Frans Duits, Balgarije of worden het toch de Casanova’s?

  Na het ontsteken van het olemmpische vuur en het afspelen van het volkslied kon het kEMMp dan echt beginnen. Voor elk team gold: meedoen is winnen! Bij de verschillende spellen konden de teams dopingels winnen. Hiermee kon er een gokje genomen worden bij het wedkantoor van meneer Do Ping. En de dopingels konden ingezet worden bij de spellen om op deze manier weer een voorsprong te krijgen.

  De hele zaterdag zat bomvol met spellen. Vlaggenspel, zeskamp, extravette, douanespel, bobsleeën, droogroeien en dafne schippers mag ik over varen. Daarbij kwam niet iedereen droog over. Tussen alle spellen door was er tijd voor de stormbaan, een knakworst, dubbellikker en tijd om te feesten. In de avond moesten de twaalf teams nog op jacht naar de negen vossen. Bij dit spel was het belangrijk om tijd te scoren, want met deze minuten kon je daarna op zoek naar de knotsgekke kogelslingeraar. Deze man is door het gebruik van doping helemaal ontspoord en zat verstopt in een van kleedkamers…. Het was bloedstollende einde van de eerste kEMMpdag…..

  De medaillespiegel wijst uit dat Ijsberie op de eerste plek staat, gevolgd door de Aussies. Gaan de andere landen het op dag 2 dit proberen recht te zetten??

  kEMMp dag 2

  Het schaap van de Verenigde Schapen was de nacht goed doorgekomen. Zondagochtend 08:00 uur voegde daar zich weer 156 makke lammetjes daarbij. Tijd voor dag 2!

  Om iedereen een beetje wakker te krijgen werd de dag begonnen met een warming up en daarna konden de spellen beginnen. In de ochtend streden de teams tegen elkaar tegen bij zes verschillende spellen. Muurtjeliggen, latje tik, confetti zuigen, short (naar beneden) tracken. De meeste kinderen hadden het er ook wel voor over om een harinkje te happen in ruil voor wat extra punten. Daarna was het tijd voor het vertrouwde washandjesspel.

  De eerste dag sloot Ijsberie winnend af. Halverwege de tweede dag hadden de Aussies deze plek overgenomen. Het laatste spel moest de beslissing gaan brengen en daar moesten de spierballen voor getoond worden. Uiteindelijk bleken de Verenigde Schapen het beste in spijkerbroek hangen en ook het allerlaatste voetbalpotje werd door dit team gewonnen. Zij konden dus met de trofee naar huis.

  Om 14:00 uur was er nog een laatste vlaggenparade om de het weekend af te sluiten. Iedereen bedankt voor de deelname en hopelijk volgend jaar weer zo’n geslaagd weekend!! 

   
   

   

   
 • Bekijk alle foto's