• Bedroevende start leidt nederlaag EMM'21 in tegen de ongenaakbare koploper

 • EMM heeft met 1-3 verloren van aanstaand kampioen HBC. De uitslag an sich leidt niet per se tot vraagtekens. De manier waarop de nederlaag werd ingeleid, deed vanuit Veens perspectief echter wel pijn.

  Bij EMM ontbrak Roy Hoogenboom ten opzichte van de gewonnen uitwedstrijd bij Schoten. Daar tegenover stond de terugkeer van Nino Wesselman, Mike van der Poel en Sven van der Meer. Ook Guido van der Meer maakte sinds lange tijd weer eens deel uit van de wedstrijdselectie. Ook Paco Romero Fuster werd weer opgenomen op het wedstrijdformulier.

  Daarmee keerde dan wel de nodige routine terug, toch startte EMM dramatisch. Al na een klein kwartier keken de roodhemden tegen een 0-2 achterstand aan. Het was niet eens zo dat HBC de thuisploeg wegspeelde, maar de Heemstedenaren waren bij hun eerste twee fatsoenlijke aanvallen gelijk doeltreffend. Enerzijds kan dat toegerekend worden aan slap verdedigen van EMM, anderzijds toonde dit de kwaliteit van HBC.

  Wie dacht dat EMM er toch nog een wedstrijd van kon maken, kwam bedrogen uit. Sven van der Meer speelde de bal in de drukte terug naar doelman Mike van der Poel, maar die verslikte zich daarin en daarmee werd de linksbuiten van HBC in staat gesteld de 0-3 aan te tekenen.

  In het restant van de eerste helft wist EMM zich redelijk te herstellen. Damian Hoogenboom kreeg een goede schietkans, maar zocht het doel te hoog.

  In de tweede helft had EMM de zaken goed op orde. De echte urgentie ontbrak ook wel bij HBC, daar de koploper zich reeds in veilige haven waande. Echt spannend werd het ook niet meer, maar het veldspel van EMM in het laatste half uur was hoopgevend. Een extra opsteker, voor zowel EMM als hemzelf, was de goal die rond minuut 80 door invaller Stijn Rietbroek gemaakt werd op aangeven van de eveneens ingevallen Jesper Koek.

  EMM kreeg nog twee mogelijkheden om de spanning helemaal terug te brengen: Sven Hoogervorst kopte net over na een scherp aangesneden vrije trap van Guido van der Meer en laatstgenoemde zag zijn inzet bij een grote schietkans gepareerd worden door de HBC-doelman na een goede combinatie met Nino Wesselman.

  EMM kwam de bedroevende start derhalve niet te boven en zag aanstaand kampioen HBC met de volle buit vertrekken. Als EMM de komende weken het spel op de mat kan leggen dat in de tweede helft tentoon werd gespreid, moet het in staat zijn om positieve resultaten te boeken tegen concurrenten Altior en Foreholte. Het zullen cruciale wedstrijden zijn om de sprong van de middenmoot naar de subtop te kunnen maken.

  Opstelling EMM'21: Mike van der Poel, Cremiël Salomé (Joppe Huigsloot), Sven van der Meer, Thomas Brug, Luc van der Lem (Jesper Koek); Sven Hoogervorst, Joey van der Geest (Paco Romero Fuster), Nino Wesselman; Damian Hoogenboom, Luke Bakker (Stijn Rietbroek) en Nadal Wesselman (Guido van der Meer).