• Collectieve topprestatie brengt EMM'21 zege bij Foreholte

 • EMM heeft zaterdag met 1-2 gezegevierd over Foreholte, dat tot dan toe nog geen punt had laten liggen in officiële thuiswedstrijden. Ondanks het feit dat EMM ongeveer 65 minuten met een man minder speelde, was de overwinning terecht te noemen.

  Bij EMM keerden Paco Romero Fuster en Michael van der Zwet terug in de basisopstelling. Luc van der Lem en Joey van der Geest ontbraken wegens respectievelijk een blessure en werkverplichtingen.

  EMM schoot uit de startblokken en pakte een vroege voorsprong. Thomas Brug stuurde Roy Hoogenboom de diepte in, waarna de buitenspeler de bal over de uitgekomen doelman liftte en de bal over de doellijn liep: 0-1.
  De bezoekers drukten door en bijna maakte Roy Hoogenboom zijn tweede van de middag. Zijn schot werd aangeraakt en de bal caramboleerde tegen de lat. Ook Stijn Rietbroek dook nog kansrijk op in het doelgebied van de tegenstander, maar het afleggen op David Vermeer bleek niet de beste optie.

  Na ongeveer 25 minuten leek een kantelpunt in de wedstrijd te ontstaan. Job Mooren ging gevaarlijk door op de Foreholte-keeper en daarop onstond een onoverzichtelijk opstootje. Na enige bedenktijd te hebben genomen, stuurde de arbiter Mooren met een rode kaart van het veld.

  EMM moest dus noodgedwongen achteruit, maar stond weinig kansen van Foreholte toe. Toch werd de rust niet schadevrij gehaald, want de spits van de thuisploeg kon na ongeveer 40 minuten spelen bij de tweede paal binnenkoppen na een scherp aangesneden voorzet: 1-1.

  De rust werd door de Veenders benut voor het uitstippelen van het strijdplan voor de tweede helft, waarin het verder moest zonder de geblesseerd uitgevallen David Vermeer en Jari van Veen.

  Het gekozen plan bleek het juiste, want Foreholte had moeite om door te dringen tot in de gevarenzone en EMM was op de counter zeer gevaarlijk met snelle uitvallen. Wel zwijnde EMM toen Sven van der Meer een voorzet van de zijkant tegen zijn eigen lat pegelde.
  Het geloof in een goede afloop leek met de minuut te groeien en kreeg een extra boost toen Michael van der Zwet een afgeslagen corner op fraaie wijze binnenschoot: 1-2.
  Stijn Rietbroek had de roodhemden nog verder in het zadel kunnen helpen toen hij de diepte in werd gestuurd door invaller Zico Vermeer, maar de Foreholte-doelman kwam als winnaar uit de strijd in deze één-op-één-situatie.

  Hoewel het goed georganiseerde EMM het aanvalsspel van Foreholte voor het grootste deel onschadelijk wist te maken, moest het in de slotfase nog een paar hachelijke momenten overleven. Foreholte raakte de paal met een directe vrije trap, de ingevallen Bas Nugteren had een cruciale redding in huis na snel zijn goal uit te komen bij een gevaarlijke situatie en Joppe Huigsloot redde een bal van de lijn in de absolute slotfase. Het tekende de onverzettelijkheid van EMM deze middag. Na het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter was de ontlading dan ook groot bij de bezoekers.

  EMM is opgeklommen naar de derde plek op de ranglijst en mag nu nog één keer aantreden voor het ingaan van de winterstop. DONK, nummer 7 op de ranglijst en met slechts één punt minder, komt zaterdag op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

  Opstelling EMM'21: Jari van Veen (Bas Nugteren); Joppe Huigsloot, Thomas Brug, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster; Michael van der Zwet, Nino Wesselman, David Vermeer (Zico Vermeer); Stijn Rietbroek (Nadal Wesselman), Job Mooren en Roy Hoogenboom (Damian Hoogenboom).