• Domper in slotfase voorkomt gelijkspel EMM’21 bij koploper

 • EMM’21 heeft geen resultaat weten mee te nemen van het bezoek aan koploper HBC. Het kreeg er in de laatste officiële speelminuut wel de uitgelezen kans voor middels een strafschop, maar de inzet van Job Mooren werd gekeerd door de doelverdediger.

  EMM startte in dezelfde opstelling als een week eerder, toen het met 3-2 won van ESTO. Wel keerde Job Mooren terug bij de wedstrijdselectie na een wekenlange absentie in verband met blessureleed.

  EMM startte goed aan de wedstrijd. HBC bleek technisch zeer vaardig, maar de bezoekers hadden het organisatorisch goed op orde en kregen kansen om de voorsprong te pakken. Roy Hoogenboom mikte een teruggetrokken bal net naast en Joey van der Geest raakte de paal na een ijzersterke actie van Stijn Rietbroek.

  Naarmate de eerste helft vorderde moest EMM zich vooral richten op tegenhouden. De aanvalsdrang van HBC leidde tot enkele goede mogelijkheden, maar de EMM-verdedigers gooiden zich steeds in de baan van het schot of doelman Mike van der Poel trad sterk op. De ruststand was dan ook 0-0.

  In de tweede helft voerde HBC de druk op EMM nog verder op. Dat kwam ook doordat de ploeg van trainer Koen van der Vlugt zelf steeds meer moeite had om de bal in de ploeg te houden. Niet lang na rust buitte de thuisploeg haar veldoverwicht uit. Buitenspeler Wilderom kapte na een combinatie naar zijn rechterbeen en schoot de bal van een meter of 20 in de bovenhoek: 1-0. EMM bleef in het vervolg van de tweede helft moeite houden met de aanvallende intenties van HBC. Het was genoodzaakt de verdedigende stellingen in te nemen en wist een paar keer met hangen en wurgen een verdubbeling van de achterstand te voorkomen.

  Na het doorvoeren van een aantal wissels trachtte EMM de koploper hoger op het veld te gaan lastigvallen, maar tot veel resultaat leidde dat niet. Ook toen EMM va-banque ging spelen in de laatste 10 minuten, leverde dat aanvankelijk weinig op. Toch kreeg het in de slotfase dé kans om een punt uit het vuur te slepen. Invaller Damian Hoogenboom pikte de bal in het zestienmetergebied op en passeerde zijn tegenstander, maar werd daarbij onreglementair gevloerd. Scheidsrechter Van Sprang concludeerde terecht dat EMM een strafschop verdiende. Job Mooren zette zich achter de bal, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de HBC-doelman. Hoewel HBC deze middag beter was dan EMM, had een gelijkspel uiteindelijk dus tot de mogelijkheden behoord. Helaas bleef het bij 1-0.

  Ondanks de nederlaag blijft EMM 4e op de ranglijst. Gezien de afgekondigde COVID-maatregelen lijkt hierin voorlopig geen verandering te komen.

  Opstelling EMM’21: Mike van der Poel; Thomas Brug, Sven van der Meer, Sven Hoogervorst, Luc van der Lem (Cremiël Salomé); Nino Wesselman (Damian Hoogenboom), Job Hoogervorst, David Vermeer (Michael van der Zwet); Stijn Rietbroek, Joey van der Geest (Job Mooren) en Roy Hoogenboom (Teun Jonkman).