• Eerste driepunter voor EMM tegen Legmeervogels

 • In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen heeft EMM zijn eerste zege geboekt in de competitie. Op het zware thuisveld werd Legmeervogels goed bestreden en de 2-0 overwinning van de Veenders was dan ook verdiend te noemen en had hoger kunnen uitvallen.

  Ten opzichte van het doelpuntloze gelijkspel tegen TAVV voerde hoofdtrainer Koen van der Vlugt twee wijzigingen door in zijn elftal. Job Mooren en Nino Wesselman kregen een basisplaats toebedeeld, dit ging ten koste van Luke Bakker en Teun Jonkman.

  Vanaf het startsignaal wilden beide ploegen naar voren voetballen en druk zetten op de tegenstander. Dit leverde een wat rommelig maar ook attractief spelbeeld op. EMM’21 was duidelijk de betere ploeg in het eerste deel. De verdedigers van Legmeervogels hadden hun handen vol aan David Vermeer, Job Mooren, Stijn Rietbroek en de dynamische Joey van der Geest.

  Vermeer kreeg de eerste kans van de wedstrijd, zijn harde schot vloog rakelings naast. EMM’21 kreeg veel corners mee en bleef de aanval zoeken. Deze aanvalsdrift werd uiteindelijk beloond, na een goede voorzet met rechts van Paco Romero Fuster werd Stijn Rietbroek overduidelijk naar beneden getrokken in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip en David Vermeer benutte de strafschop zeer koel: 1-0. Legmeervogels kreeg in de eerste helft nog één goede mogelijkheid: de kopbal van de rechtsback vloog rakelings naast.

  Na de thee bleef EMM controle over de wedstrijd houden. Legmeervogels drong wel wat meer aan, maar stuitte tot twee keer toe op de uitstekend keepende Jari van Veen. Het waren echter de Veenders die opnieuw konden juichen. Stijn Rietbroek gaf een slimme bal voor en deze werd verzilverd door Joey van der Geest: 2-0. Nadien had EMM de score kunnen uitbouwen. Legmeervogels zocht de aanval en gaf steeds meer ruimte weg achterin. Onder andere Job Mooren en Teun Jonkman kregen nog goede kansen, maar de scherpte in de eindfase ontbrak. Verder voorkwam Jari van Veen knap een eigen doelpunt van Paco Romero Fuster. In de laatste tien minuten stond de organisatie van EMM als een huis en gaf het geen kansen meer weg.

  Na 90 minuten stond een 2-0 op het scorebord en de zege was dik verdiend te noemen. Weliswaar had Legmeervogels niet de beste dag, de organisatie van EMM stond als een huis en zelf legde EMM bij tijd en wijle fraaie aanvallen op de mat. Door de eerste driepunter klimt EMM naar de zevende plek. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen de tot nu toe ongenadige koploper ESTO. Vorig seizoen won EMM thuis van de Bodegravers (3-2) en speelde het uit gelijk (2-2).

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen; Joppe Huigsloot, Sven van der Meer, Thomas Brug, Paco Romero Fuster; Nino Wesselman, Joey van der Geest, Michael van der Zwet; Stijn Rietbroek (Teun Jonkman), Job Mooren (Damian Hoogenboom), David Vermeer (Luc van der Lem).