• Efficiënt EMM legt makkelijker voetballend CSW over de knie

 • EMM heeft op bezoek bij CSW in Wilnis met ruime cijfers gewonnen: 1-4. Het verschil werd halverwege de eerste helft gemaakt, de Veenders scoorden in een tijdsbestek van 10 minuten 3 keer.

  Dat het ten opzichte van de
  verloren thuiswedstrijd met VUC ongewijzigde EMM met een voorsprong zou gaan rusten, kon je haast niet aan zien komen na het eerste kwartier. CSW opende namelijk sterk door snelle combinaties en de nodige duelkracht tentoon te spreiden. EMM leek de juiste vorm deze dag niet te hebben tot de eerste goal viel, al had Luke Bakker al wel een waarschuwing afgegeven met een kopbal die rakelings voorlangs ging.

  Een vrijwel identieke kans als de eerste werd vervolgens wel benut door Luke Bakker. Een ragfijne voorzet van Stijn Rietbroek werd door de aanvalsleider tegendraads binnengekopt: 0-1. Het bleek het startsein voor een fase waarin EMM profiteerde van de ruimtes die CSW liet, want een paar minuten later werd Joey van der Geest gelanceerd en hij hield het overzicht om Zico Vermeer in staat te stellen de 0-2 aan te tekenen. Daarmee was de koek nog niet op, want ook Stijn Rietbroek mocht zich laten feliciteren toen hij een steekbal van Luke Bakker koelbloedig onder de keeper doorschoof: 0-3.
  Het was een haast onwerkelijke tussenstand te noemen, gezien het spelbeeld en de voorgaande weken waarin EMM juist moeite had met goals maken.

  Toch werd de wedstrijd nog voor rust weer spannend gemaakt toen Sven Hoogervorst de behendige rechtsbuiten van CSW vloerde in het strafschopgebied en laatstgenoemde de verkregen strafschop zelf benutte: 1-3.

  Na rust opereerde EMM verdedigend gezien veel stabieler en had CSW moeite een opening richting de goal te vinden. Aanvallend werd de in het wit gestoken ploeg van trainer Jan de Koning echter ook minder gevaarlijk. Het maakte wel dat EMM de tijd rustig in het voordeel weg zag tikken. Het slotstuk was in blessuretijd voor David Vermeer, nadat een CSW-verdediger zijn tweede gele kaart had ontvangen voor een overtreding op invaller Damian Hoogenboom. De vrije trap van de EMM-middenvelder was niet eens heel overtuigend, maar de CSW-doelman flaterde en zag de bal langzaam de goal in stuiteren: 1-4.

  De eindstand doet de verhoudingen op het veld wat vertekenen, maar daar zal niemand bij EMM om malen. Er werd een zeer nuttige overwinning geboekt en het efficiënte omgaan met de kansen moet tot tevredenheid stemmen. Daarnaast was er nog meer reden voor optimisme, want Teun Jonkman en Job Hoogervorst maakten met hun invalbeurten hun rentree na slepende blessures. Beide aanvallers vielen verdienstelijk in.

  EMM wipt door de overwinning over CSW heen en stijgt naar plek 9 op de ranglijst. Volgende week komt promovendus Nieuwkoop op bezoek. Zij hebben tot nu toe 2 punten meer bij elkaar gespeeld. Aanvang van de wedstrijd is om 14:30 uur in Roelofarendsveen.

  Opstelling EMM'21: Jari van Veen; Nadal Wesselman, Sven van der Meer, Sven Hoogervorst, Tijn Kerkvliet; Stef Jansen (Kjell Hoogenboom), Joey van der Geest, David Vermeer; Stijn Rietbroek (Damian Hoogenboom), Luke Bakker (Teun Jonkman) en Zico Vermeer (Job Hoogervorst).