• EMM boekt belangrijke zege in Oudewater

 • In de strijd om directe handhaving heeft EMM zich een goede dienst bewezen door met 0-1 te winnen tegen directe concurrent FC Oudewater. De Veenders konden huiswaarts keren door een harde pegel van David Vermeer.

  Jan de Koning moest noodgedwongen wijzigingen doorvoeren in zijn elftal. Stijn Rietbroek en Nadal Wesselman waren geblesseerd. Hierdoor startten Joppe Huigsloot en Zico Vermeer in de basis. Job Mooren keerde terug van een schorsing, ook goalie Jari van Veen keerde terug na blessureleed. Roy Hoogenboom moest genoegen nemen met een plaats op de bank.

  Op de openingsfase na had EMM controle over de eerste helft. EMM won de duels en kreeg een aantal mogelijkheden, met name Mooren bleek een plaag voor de defensie van Oudewater. EMM kwam uiteindelijk verdiend op voorsprong. Zico Vermeer legde de bal klaar voor neef David Vermeer die niet nadacht en hard uithaalde, de inzet bleek te machtig voor de doelman: 0-1. Direct na de aftrap kreeg EMM een goede kans op de 0-2 via Joey van der Geest, zijn schot ging echter naast.

  In de tweede helft kantelde de wedstrijd en was Oudewater de bovenliggende partij. EMM moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. Oudewater raakte onder meer de lat na een fraaie vrije trap en werd gevaarlijk via standaardsituaties. EMM kwam er sporadisch uit met een counter, maar tot grote kansen leidde dit niet. De Veenders streden tot het einde en in de slotfase bleef EMM uiteindelijk vrij makkelijk overeind.

  Door de zege stijgt EMM naar plek 8 waardoor het op een veilige plek staat op de ranglijst. EMM zal echter nog aan de bak moeten in de komende drie wedstrijden om zich definitief veilig te spelen. Komende zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Alphia.

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen; Joppe Huigsloot (Stef Jansen), Cremiël Salomé, Sven Hoogervorst, Tijn Kerkvliet (Jouke Kooistra); Michael van der Zwet, Otto van der Poel, David Vermeer (Nino Wesselman); Joey van der Geest, Job Mooren (Roy Hoogenboom), Zico Vermeer (Job Hoogervorst).