• EMM boekt bij eerste thuiswedstrijd een minimale zege

 • Bij de feestelijke eerste thuiswedstrijd van EMM’21 heeft de fusieclub gewonnen van streekgenoot Foreholte uit Voorhout. Klein smetje op de feestelijke opening was het hoofdveld dat onbespeelbaar was na de regenval, hierdoor werd uitgeweken naar kunstgras. De enige goal van de wedstrijd viel na rust (1-0).

  Ten opzichte van de wedstrijd tegen RVC waren er een aantal wijzigingen in de basiself van EMM te bespeuren. De gebroeders Hoogervorst en Guido van der Meer waren geblesseerd, anderzijds waren aanvoerder Sven van der Meer en Paco Romero Fuster fit genoeg om te starten.

  De eerste helft was door een snel veld en hoge pressie van beide elftallen vrij rommelig. Beide ploegen kregen weinig grip en waren bij tijd en wijle slordig in balbezit. De beste kans in de eerste helft was voor Foreholte. Een kopbal van spits Veenstra richting de hoek werd knap gekeerd door Van der Poel, ook de rebound was voor Van der Poel. Daarna werd Rick Brabander in de diepte weggestuurd, maar de linksbuiten van Foreholte ging slordig met de mogelijkheid om. Aan de zijde van EMM was Teun Jonkman gevaarlijk, zijn schuiver vanaf 20 meter ging rakelings naast. Even daarvoor kwam Job Mooren na een scherpe vrije trap van David Vermeer een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken.

  Na de thee werd de ban snel gebroken na een inschattingsfout in de Voorhoutse defensie. Een harde kopbal vanuit achteruit belandde pardoes bij Stijn Rietbroek en de buitenspeler wipte de bal keurig over de uitgekomen doelman Guijt (0-1). Diezelfde Guijt wist daarna wel een zwakke strafschop van Nino Wesselman te keren, nadat arbiter Mulder een handsbal constateerde.

  Foreholte drong vervolgens wel aan, maar mede door de attent keepende Jochem van Rijn, die inviel voor de geblesseerde van der Poel, kon EMM de overwinning redelijk eenvoudig over de streep trekken.

  Uiteindelijk viel op deze feestdag het kwartje de goede kant op voor EMM en boekte het een minimale zege in een matige wedstrijd. Het feest na afloop was er niet minder om, temeer nu EMM zes punten uit twee wedstrijden heeft. Volgende week reist de ploeg uit de Veen af naar Bloemendaal.

  Opstelling EMM’21: Mike van der Poel (Jochem van Rijn); Thomas Brug, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster, Luc van der Lem; Joey van der Geest (Michael van der Zwet), David Vermeer, Nino Wesselman; Stijn Rietbroek, Job Mooren, Teun Jonkman (Roy Hoogenboom)