• EMM boekt broodnodige zege op Kagia

 • Na twee competitiewedstrijden op rij niet gewonnen te hebben, boekte EMM zaterdag een broodnodige zege op Kagia: 4-1. Na een vroege achterstand liepen de Veenders in de tweede helft weg bij Kagia.

  De lijst met afwezigen bij EMM is haast bizar lang te noemen. Recent opgelopen blessures maakten dat Jari van Veen, Paco Romero Fuster, Michael van der Zwet, David Vermeer, Teun Jonkman, Stijn Rietbroek en Job Mooren niet mee konden doen tegen Kagia. Sven en Job Hoogervorst zijn daarnaast al langer afwezig. Het maakte dat Bas Nugteren onder de lat stond en dat Luke Bakker en Guido van der Meer in de basis mochten starten.

  EMM keek al snel in de wedstrijd tegen een achterstand aan. De mee opgekomen linksback legde Sven van der Meer in de luren en bracht de bal voor de goal. Voor zijn teamgenoot was het vervolgens een koud kunstje om trefzeker te zijn: 0-1.

  Het bleef nog even moeizaam bij EMM, want het liep constant tegen counters aan. Bij één van die tegenaanvallen zwijnde EMM toen de buitenspeler van Kagia van dichtbij tegen de paal de kopte.

  Vanaf het moment dat EMM vaster aan de bal werd, kon ook het gevaar van Kagia steeds beter geëlimineerd worden. Belangrijker was dat de gelijkmaker viel na ongeveer een half uur spelen. Een corner sloeg af, maar Nino Wesselman won een cruciaal duel en dat stelde Luc van der Lem in staat hard raak te volleren: 1-1.

  In het restant van de eerste helft had EMM een veldoverwicht ten opzichte van Kagia, maar het leverde geen goals meer op. Roy Hoogenboom en Luke Bakker waren kansrijk, maar het mocht niet baten.

  In de tweede helft trachtte Kagia het voetballen moeilijker te maken voor EMM. Het zorgde ervoor dat het spel zich in de beginfase van de tweede helft vooral op het middenveld afspeelde. Kagia kreeg één grote kans in de tweede helft, maar de bal werd in kansrijke positie over gekopt.

  Het kantelpunt in de wedstrijd was een zeer opvallende. De Kagia-doelman had de bal in zijn handen, maar trapte uit frustratie na naar EMM-spits Luke Bakker. Scheidsrechter Wolf stond er met zijn neus bovenop en kon niet anders dan een penalty toewijzen en de doelman wegsturen. Guido van der Meer kreeg de buitenkans toebedeeld en schoot op overtuigende wijze raak: 2-1.

  Het overtal aan spelers leverde in eerste instantie nog niet op dat EMM wegliep bij Kagia. Het veldspel was daarvoor te ongeduldig. In de slotfase gingen de roodhemden wel beter met de overtalsituatie om en aan de hand van invaller Nadal Wesselman namen zij toch nog meer afstand van Kagia. De creatieveling speelde zichzelf knap vrij en schoot overtuigend raak: 3-1. Even later beproefde hij zijn geluk van grotere afstand en daarmee verraste hij de eveneens ingevallen Kagia-doelman: 4-1. Het was een mooie opsteker voor de al lange tijd met blessures kwakkelende Wesselman.

  Dankzij de driepunter steeg EMM naar plek 5 op de ranglijst. Volgende week gaat het op bezoek bij RVC'33, dat dit weekend overtuigend won van TAVV en tot nu toe één punt minder verzamelde dan EMM.

  Opstelling EMM'21: Bas Nugteren; Joppe Huigsloot, Thomas Brug, Sven van der Meer, Luc van der Lem (Max Kortekaas); Guido van der Meer, Joey van der Geest, Nino Wesselman; Damian Hoogenboom (Zico Vermeer), Luke Bakker (Nadal Wesselman) en Roy Hoogenboom.