• EMM boekt eclatante zege op DOCOS

 • Na het doorbekeren van afgelopen dinsdag heeft EMM’21 ook in de competitie goede zaken gedaan. In de thuiswedstrijd tegen DOCOS werd een eclatante zege geboekt, het werd maar liefst 6-0 voor de Veenders en daar viel weinig op af te dingen.

  Trainer Koen van der Vlugt voerde één wijziging door in zijn elftal ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen RVC. David Vermeer was fit genoeg om te starten, dit ging ten koste van Guido van der Meer.

  EMM startte voortvarend aan de wedstrijd en al snel bleek DOCOS uiterst kwetsbaar achterin. De eerste grote kans was voor Job Mooren, zijn schuiver ging naast. Al na vijf minuten kwam EMM op voorsprong, Joey van der Geest trok de bal goed terug en linksbuiten Roy Hoogenboom schoof de bal binnen, 1-0.

  EMM drukte door en snel werd het 2-0. Na een mooie steekpass van Thomas Brug kwam de voorzet van Stijn Rietbroek via Roy Hoogenboom bij David Vermeer terecht, Vermeer rondde vervolgens met binnenkant voet af.

  DOCOS zette hier bar weinig tegenover, de grootste kans voor de Leidenaren was een kopbal van dichtbij van spits Van Empel. Verder redde Jari van Veen twee keer uitstekend na kansen van Guijt en Klein.

  Na de 2-0 rook EMM bloed en bij een vlotte counter kon Job Mooren zijn doelpunt meepikken, de spits rondde via de paal af, 3-0 binnen het half uur. Voor DOCOS moest de gifbeker nog verder leeg, ook Joey van der Geest kwam op het scorebord, hij omspeelde de keeper en kon eenvoudig inschieten (4-0). EMM kreeg ook nog een kans op 5-0. Brug stoomde op, kreeg de bal terug van Rietbroek, maar zijn inzet met links miste kracht.

  Na de thee nam EMM gas terug, DOCOS was verder niet bij machte om tot kansen te komen in de tweede helft.

  Uiteindelijk wisten de Veenders nog 2 goals te maken. Eerst was het neefje van David Vermeer - Zico Vermeer - trefzeker. Vermeer volleerde knap raak na een afgemeten voorzet van uitblinker Joey van der Geest en maakte zo zijn eerste competitiegoal in EMM 1 (5-0).

  Het slotakkoord was voor Stijn Rietbroek, eerder miste Rietbroek nog een grote kans, maar in de 86ste minuut kon hij met links raak schieten op aangeven van Zico Vermeer 6-0).

  Door de ruime zege stijgt EMM naar de zesde plek met 14 punten uit 9 wedstrijden. Volgende week wacht EMM een pittige uitwedstrijd tegen Foreholte, de wedstrijd is overigens vervroegd naar 13.00.

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen; Joppe Huigsloot, Thomas Brug, Sven van der Meer, Luc van der Lem (Paco Romero Fuster); Nino Wesselman, Joey van der Geest, David Vermeer (Michael van der Zwet); Stijn Rietbroek, Job Mooren (Damian Hoogenboom), Roy Hoogenboom (Zico Vermeer)

  Wedstrijd gemist? Bekijk de samenvatting van deze mooie wedstrijd op Leidenamateurvoetbal.