• EMM boekt late zege tegen ESTO

 • Op een lastig bespeelbaar veld heeft EMM’21 zondag een terechte thuisoverwinning geboekt tegen het defensieve ESTO. In de 90ste minuut viel de bevrijdende 3-2 van Teun Jonkman. Eerder kwamen de Veenders twee keer knullig op achterstand.

  Ten opzichte van de mooie bekeroverwinning tegen Honselersdijk werden er twee wijzigingen doorgevoerd door trainer Van der Vlugt. Mike van der Poel stond na weken blessureleed weer op doel, David Vermeer startte ook in de basis, dit ging ten koste van Michael van der Zwet.

  In de eerste helft gingen beide ploegen redelijk gelijk op, al had EMM’21 wel veelvuldig de bal. Dit leverde na drie minuten al een goede kans op voor Job Hoogervorst, maar zijn schot was te hoog. Het eerste moment voor ESTO was gelijk raak, na slordig uitverdedigen van Sven Hoogervorst kon de spits van ESTO via de benen van Van der Poel raak schieten: 0-1.

  EMM ging niet bij de pakken neerzitten en creëerde een goede kans via Joey van der Geest. Verder raakte Vermeer met een prachtige volley de lat. Uiteindelijk kwam EMM gelukkig op gelijke hoogte; een scherpe corner van Vermeer werd in eigen doel gelopen: 1-1. Lang kon EMM hiervan niet genieten, al werd het wel sterker. Een vrije trap van de zijkant werd binnen gekopt door spits Van Welie: 1-2.

  Na de rust kwam EMM getergd uit de kleedkamer en domineerde de ploeg in de tweede helft. Het kwam verdiend op gelijke hoogte via Nino Wesselman, die een rebound na een schot van Job Hoogervorst beheerst afrondde: 2-2. EMM klopte nadrukkelijk op de deur en rond de 75ste minuut leek invaller Jonkman de 3-2 te maken, ware het niet dat de grensrechter ergens buitenspel constateerde.

  EMM raakte hierdoor niet van slag en kreeg meer moraal nadat ESTO met 10 man verder moest na twee keer geel. De bevrijdende 3-2 viel uiteindelijk in de 90ste minuut. Een goede inzet van invaller Nadal Wesselman, die eerder al dichtbij was met een prachtig schot, kwam via de ESTO-doelman terecht bij Jonkman en de buitenspeler faalde niet: 3-2. Het slotoffensief van ESTO mocht geen naam hebben. EMM kwam niet meer in de problemen.

  Door deze belangrijke zege nestelt EMM zich stevig in de top 4. Aanstaande zondag wacht EMM een mooie uitdaging, de Veenders gaan dan op bezoek bij koploper HBC.

  Opstelling EMM’21: Mike van der Poel; Thomas Brug, Sven van der Meer, Sven Hoogervorst, Luc van der Lem; Nino Wesselman (Nadal Wesselman), Job Hoogervorst, David Vermeer; Stijn Rietbroek, Joey van der Geest (Michael van der Zwet), Roy Hoogenboom (Teun Jonkman)
 • Foto's wedstrijd