• EMM degradeert uit de tweede klasse

 • EMM'21 is uit de tweede klasse gedegradeerd. De finale van de nacompetitie werd verloren van competitiegenoot FC Oudewater: 1-2. Na een desastreus verlopen speelronde in de reguliere competitie toonde EMM in de nacompetitiewedstrijden tegen DWO en UVS de benodigde veerkracht om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Tegen het sterker voor de dag komende FC Oudewater konden de Veenders het echter niet bolwerken en dat betekent dat er in het derde seizoen nadat de selecties van DOSR en WVC werden samengevoegd sprake is van degradatie naar de derde klasse.

  Trainer Jan de Koning wijzigde zijn elftal op één positie ten opzichte van een week eerder. De tegen UVS uitgevallen Zico Vermeer begon op de bank en Joey van der Geest was zijn vervanger.

  EMM opende nog wel aardig op het neutrale terrein in Aarlanderveen. De vele supporters zagen een eerste schotkansje voor Luke Bakker, maar hij kon de Oudewaterse doelman onvoldoende verontrusten. Toch was het al snel FC Oudewater dat zowel het initiatief als de voorsprong wist te pakken. Bij een aanval van de op papier uit spelende ploeg leek de bal over de achterlijn te verdwijnen, maar de bal bleef toch binnen en rolde vervolgens voor de voeten van spelmaker Sven Rietveld. Hij wist wel raad met het buitenkansje en verschalkte doelman Jari van Veen: 0-1.

  Hoewel EMM aanvallend zo nu en dan dreigend werd, was het FC Oudewater dat in de eerste helft de overhand had. Wel had het de hulp van EMM nodig om de score te verdubbelen. Een dreigend ogende counter leek te stranden na een matige voorzet, maar rechtsback Nadal Wesselman verkeek zich op de situatie en passeerde ongelukkig zijn eigen doelman: 0-2.

  De opdracht in de tweede helft was zodoende duidelijk voor EMM: er moest minimaal twee keer gescoord worden om het tweedeklasserschap te verlengen. De helft van dat karwei werd al in de eerste minuut na rust geklaard. Een afgeslagen voorzet viel voor de voeten van linksback Tijn Kerkvliet en middels een dropkick vond hij op fantastische wijze de bovenhoek: 1-2. De hoop was terug bij de roodhemden en er zijn in de tweede helft ook zeker mogelijkheden geweest om een tweede goal te maken. Luke Bakker was het eindstation van een knappe aanval, maar hij vond na een sleep de doelman op zijn weg. Job Mooren knikte uit de daarop volgende hoekschop rakelings naast. Joey van der Geest was het dichtst bij een treffer toen hij in de slotfase raak leek te koppen uit een corner, maar de captain van FC Oudewater bracht op miraculeuze wijze redding op de doellijn. Daarbij moet gezegd worden dat FC Oudewater ook de nodige mogelijkheden had laten liggen om de marge van 2 te herstellen, mede door goed keeperswerk van Jari van Veen.

  Het doek viel uiteindelijk dus toch voor EMM, dat een zeer wisselvallig seizoen kende. De ploeg kende veel wisselende samenstellingen door de vele blessuregevallen en afwezigen en was te weinig in staat om elkaar opvolgende zeges te boeken. In combinatie met de versterkte degradatieregelging maakte het dat EMM vrijwel het hele seizoen in en rond de degradatiezone bivakkeerde. Na een sterke fase in de slotfase van het seizoen leken de Veenders zich direct veilig te gaan spelen, maar op de laatste speeldag wist het de klus niet zelf te klaren en werd met lede ogen aangezien hoe het toch nog compleet misging op de andere velden. In de nacompetitie bleek de derde en laatste horde er helaas één teveel.

  Het is nu zaak voor EMM om de wonden te likken en de knop in de korte zomerstop om te zetten om in de derde klasse de degens te kruisen met naar alle waarschijnlijkheid vele oude bekenden. Daarin zal EMM met een nog jongere spelersgroep aantreden, want ervaren krachten als Roy Hoogenboom, Job Hoogervorst, Sven Hoogervorst, Job Mooren en Nino Wesselman namen afscheid van het selectievoetbal en het is ook niet aannemelijk dat de geblesseerde Sven van der Meer komend seizoen een grote bijdrage zal kunnen leveren. De groep wordt aangevuld met de van RCL overkomende Brian Bor en Délano Hoogendam en eigen jeugdspelers.

  Opstelling EMM'21: Jari van Veen; Nadal Wesselman (Joppe Huigsloot), Sven Hoogervorst, Levi Bokhorst, Tijn Kerkvliet; Michael van der Zwet, 7Otto van der Poel (Zico Vermeer), David Vermeer (Roy Hoogenboom); Stijn Rietbroek (Job Mooren), Luke Bakker en Joey van der Geest.