• EMM en Alphia in evenwicht

 • Op een zonnige zaterdagmiddag hebben EMM'21 en Alphia de punten gedeeld, geen van beide ploegen waren daar dolblij mee gezien de thuisploeg een driepunter goed kon gebruiken met het oog op directe handhaving en de uitploeg stiekem nog hoopt op nacompetitie voor promotie.

  EMM-trainer Jan de Koning kon dezelfde elf namen opstellen als in de gewonnen wedstrijd tegen FC Oudewater een week eerder, dat dezelfde basis kon worden aangehouden kwam nog niet vaak voor dit seizoen in verband met de vele blessures die de Veenders hebben gekend.

  De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en zette hoog druk op het Alphia van voormalig DOSR-trainer Marcel Vondeling dat vanuit achteruit probeerde op te bouwen op het stroeve grasveld. De eerste echte kans van de wedstrijd was echter voor Alphia. linksbuiten Ralph Zeilstra kapte knap twee verdedigers uit maar zag zijn poging vervolgens in het zijnet verdwijnen. EMM kwam ondanks de goede energie en druk niet veel verder dan een aantal schoten van buiten de zestien. Zico Vermeer had nog wel een goede actie in huis en dacht zijn neef en aanvoerder David in scoringspositie te brengen maar de hoek bleek te lastig.

  In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld redelijk hetzelfde en dit leidde tot weinig mogelijkheden voor beide ploegen. Totdat Alphia uit het niets op voorsprong kwam een klein kwartier voor tijd, een hoge bal vanuit de Alphia defensie stuiterde lastig voor EMM-doelman Jari van Veen die bal niet kon klemmen waardoor Alphia-invaller Nick Klerks plots voor open doel verscheen en de 0-1 kon binnen schuiven. Al snel hierna voerde EMM de druk op en duwde het Alphia achteruit. Na een knappe actie en schot van middenvelder Michael van der Zwet leek invaller Luke Bakker een niet te missen kans te krijgen in de rebound maar hij schoot helaas recht op de Alphia-doelman af. Niet veel later kon de thuisploeg toch juichen, aanvoerder David Vermeer werd in de zestien neer gehaald en benutte vervolgens zelf het buitenkansje. Beide ploegen kwamen vervolgens niet meer tot kansen en een gelijkspel was was dus een logisch vervolg en terechte uitslag.

  EMM'21 zakt door het gelijke spel een plaatsje op de ranglijst naar plek 9 maar is nog wel veilig en kan in de volgende speelronde een hele grote stap zetten naar directe handhaving als het op bezoek gaat bij concurrent UVS. Alle support is dus welkom!

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen; Joppe Huigsloot (Luke Bakker), Cremiël Salomé (Levi Bokhorst), Sven Hoogervorst, Tijn Kerkvliet; Michael van der Zwet, Otto van der Poel, David Vermeer; Joey van der Geest, Job Mooren (Roy Hoogenboom), Zico Vermeer (Job Hoogervorst).