• EMM imponeert niet maar wint wel van Nieuwkoop

 • EMM’21 heeft de uitzege bij CSW een goed vervolg weten te geven en versloeg dit keer Nieuwkoop op eigen veld, een vroege goal bleek uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd.

  De wedstrijd werd afgewerkt op kunstgras omdat het hoofdveld niet bespeelbaar was na veel regenval. Nieuwkoop had al 3 wedstrijden op rij verloren en EMM ging ook daarom vol druk vooruit in de eerste paar minuten, dit zorgde al in de 5e minuut voor de openingstreffer. Na een te korte terugspeelbal van een Nieuwkoop-verdediger was Joey van der Geest alert en omspeelde hij de keeper om vervolgens kalm af te werken in het lege doel.

  Het lukte EMM hierna niet om de bal in de ploeg te houden en het liet het initatief aan Nieuwkoop wat hierdoor ook een aantal mogelijkheden kreeg. Een vrije trap van de zijkant werd door alles en iedereen gemist en belande zo maar net naast het doel van keeper Jari van Veen. In de slotfase van de eerste helft kreeg Nieuwkoop misschien wel zijn grootste kans maar de naar binnen gekomen linksbuiten zag zijn schot prima gered worden door van Veen.

  In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, EMM kreeg het niet voor elkaar om een fatsoenlijke aanval op te zetten of om de bal voorin vast te houden en leunde op de defensie. Nieuwkoop had veelvuldig de bal en kreeg ook nog een aantal mogelijkheden maar scoren deed het niet. In de slotfase maakte Job Mooren nog zijn rentree voor de Veenders na lang blessureleed en ook mocht Levi Bokhorst zijn debuut maken.

  Nieuwkoop had absoluut meer verdiend in deze wedstrijd maar nadat EMM een aantal keren ongelukkig was dit seizoen pakte het nu op gelukkige wijze de tweede zege op rij en stijgt het naar plek 6 op de ranglijst. Volgende week reist de ploeg van Jan de Koning af naar de nummer 10 SVC’08.

  Opstelling EMM'21: Jari van Veen; Nadal Wesselman (Levi Bokhorst), Sven van der Meer, Joppe Huigsloot, Tijn Kerkvliet; Stef Jansen, Kjell Hoogenboom,, Joey van der Geest; Stijn Rietbroek (Chamau Salome), Luke Bakker (Job Mooren) en Zico Vermeer (Teun Jonkman).