• EMM knokt zich naar punt tegen UVS

 • In een doelpuntrijk duel met het Leidse UVS heeft EMM een punt over gehouden aan het eerste thuisduel na de winterstop, het punt werd gekoesterd door de thuisploeg want het zag er lange tijd niet naar uit dat EMM een resultaat ging behalen.

  EMM trad aan met dezelfde 11 namen als een week eerder in de na 10 minuten gestaakte wedstrijd bij DONK in Gouda vanwege een te glad veld. Onder andere doelman Jari van Veen ontbrak vanwege een blessure en aanvoerder Sven van der Meer is voor langere tijd uitgeschakeld door een zware knieblessure.

  UVS begon de wedstrijd een stuk beter dan de ploeg uit Roelofarendsveen en kreeg ook een aantal mogelijkheden om de score te openen maar het verzuimde de trekker over te halen. Na een half uur was het toch raak voor de Leidenaren, EMM verloor de bal na een vrije trap op eigen helft en met 1 pass stond Tomas Tavilla vrij voor de keeper en de aanvaller faalde niet, 0-1.
  Heel lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong want binnen enkele minuten lag de bal aan de andere kant in het net. Stijn Rietbroek verlengde een vrije trap van Zico Vermeer knap met het hoofd en zette zo de 1-1 op het scorebord. UVS bleef wel de overhand houden qua veldspel en kwam nog voor rust weer op voorsprong via een doelpunt van Bart van der Weijden na een mooie aanval, 1-2 was hierdoor de ruststand.

  EMM moest met meer energie en strijd de tweede helft in gaan wilde het nog iets overhouden aan deze wedstrijd maar het was UVS dat vrijwel direct na rust de voorsprong uit breidden. Na een lange bal vanuit achterruit kwam spits Adima in duel met Sven Hoogervorst als winnaar uit de bus en hij omspeelde vervolgens doelman Bas Nugteren om voor de 3-1 aan te tekenen.
  Na het inbrengen van Job Mooren in de punt van de aanval begon EMM wat meer aan te dringen via hoge ballen en voorzetten van de zijkant aangezien over de grond voetballen vrijwel onmogelijk was op het hobbelige hoofdveld. Uiteindelijk was het opnieuw een dode spelsituatie die EMM gelukt bracht. Zico Vermeer was dit keer de aangever via een corner en het was Otto van der Poel die de aansluitingstreffer binnen werkte van binnen de 5 meter nadat de bal door alles en ieder gemist werd.
  Na de 2-3 bleef EMM opportunistisch spelen en zo’n 10 minuten voor tijd kreeg het een strafschop toegekend nadat Job Mooren naar de grond werd gewerkt door een UVS verdediger, deze speler kreeg geel voor de overtreding en vervolgens ook direct zijn tweede geel na een opmerking richting de scheidsrechter. Aanvoerder David Vermeer schoof vervolgens de strafschop net aan buiten bereik van de UVS doelman binnen en zo was de comeback voor de thuisploeg compleet, 3-3. In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer, UVS speelde met een man minder en EMM koesterde het punt met in het achterhoofd dat het driemaal in extremis verloor dit seizoen maar het was misschien ook niet bij machten om nog voor de overwinning te gaan.

  Door het gelijke spel staat EMM nog steeds in de gevarenzone maar het heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de meeste ploegen.
  Volgende week gaan de Veenders op bezoek bij Foreholte en bij winst kunnen er goede zaken worden gedaan op de ranglijst.

  Opstelling EMM’21: Bas Nugteren; Nadal Wesselman, Sven Hoogervorst, Stef Jansen, Tijn Kerkvliet; David Vermeer, Otto van der Poel, Zico Vermeer; Stijn Rietbroek (Job Hoogervorst), Luke Bakker (Job Mooren), Roy Hoogenboom (Joey van der Geest).