• EMM onnodig onderuit in Reeuwijk

 • Na de ruime zege tegen Kagia moest EMM een onnodige tegenslag verwerken tegen RVC. In de tweede helft scoorde RVC vanuit een corner, terwijl EMM de nodige kansen kreeg in de gehele wedstrijd en behoorlijk dominant was in de eerste helft.

  Stijn Rietbroek en Job Mooren waren weer fit en keerden terug in de basis, hierdoor namen Luke Bakker en Damian Hoogenboom plaats op de bank. Ook goalie Jari van Veen keerde weer terug onder de lat.

  EMM startte de wedstrijd met veel energie. Duels werden gewonnen en EMM had een behoorlijk overwicht. Roy Hoogenboom draaide zijn directe tegenstander continue dol. Dit leidde tot grote kansen, waarbij Roy Hoogenboom de bal fraai op de lat plaatste. Ook Joey van der Geest had na een goede balverovering een grote mogelijkheid maar zijn inzet met links ging naast. Verder meende EMM recht te hebben op een penalty na contact met Stijn Rietbroek, maar de scheidsrechter wees dit verzoek af. RVC stichtte wat gevaar met meerdere corners, maar daar bleef het bij.

  In de tweede helft was het spelbeeld evenwichtiger. EMM was mat en aanvallend te onmachtig. In het begin van de tweede helft kreeg het wel een goede kans via Stijn Rietbroek, maar zijn venijnige schot van dichtbij werd knap gekeerd.

  RVC werd iets sterker en bij een goede uitdraaiende corner kon Frank Stolwijk raak koppen, 1-0. EMM probeerde de moed erin te houden, maar kreeg uiteindelijk weinig grote kansen. De grootste kans was na een fraaie aanval met Job Mooren, de spits speelde zich vervolgens vrij maar schoot met links rakelings naast. In de absolute slotfase speelde EMM opportunistisch en kreeg het nog kleine mogelijkheden. De grote kansen bleven echter uit waardoor EMM met lege handen stond.

  Door deze onnodige nederlaag zakt EMM naar de 9de plaats. De taak is om de rug rechten komende zaterdag thuis tegen DOCOS. Eerst wacht op dinsdag het mooie bekeraffiche tegen en bij IJsselmonde om 20.00.

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen, Joppe Huigsloot (Damian Hoogenboom), Sven van der Meer, Thomas Brug, Luc van der Lem; Guido van der Meer (Nadal Wesselman), Joey van der Geest, Nino Wesselman; Stijn Rietbroek, Job Mooren, Roy Hoogenboom (Luke Bakker)