• EMM plaatst zich voor finale nacompetie

 • EMM heeft zicht ten koste van UVS geplaatst voor de finale van de nacompetitie: 2-1. De Veense goals werden gemaakt door Stijn Rietbroek en David Vermeer. Volgende week mag EMM met competitiegenoot FC Oudewater gaan uitvechten wie zich tweedeklasser mag blijven noemen. UVS is gedegradeerd.

  Bij EMM keerden Tijn Kerkvliet, Michael van der Zwet en Stijn Rietbroek terug van blessureleed en zij startten in de basis. De van vakantie teruggekeerde Joey van der Geest moest genoegen nemen met een plek op de bank.

  EMM startte prima aan de wedstrijd. Er werd veel strijd geleverd en het veldspel was verzorgd. Het leidde niet direct tot grote kansen, maar na een kwartier spelen kon Stijn Rietbroek er ineens vandoor door een misverstand in de Leidse achterhoede. De buitenspeler leek zijn voorsprong te verspelen, maar zette vervolgens zowel de verdediging als de doelman op het verkeerde been. Met een zuivere trap vond hij het net: 1-0.

  Na een klein half uur spelen nam UVS het heft in handen. EMM werd teruggedrongen en moest tot aan de rust zien te overleven. De Leidenaren kregen via spits Adima hun twee grootste kansen. De eerste keer wisten de wederom sterk spelende Levi Bokhorst en doelman Jari van Veen hem van het scoren te belemmeren, maar de tweede keer was het wel raak. Adima omspeelde Van Veen en schoot raak: 1-1.

  EMM wist het echter toch nog voor elkaar te krijgen om met een voorsprong te gaan rusten. David Vermeer en Zico Vermeer zetten een knappe combinatie op, waarna David de doelman passeerde. Omdat hij daarbij onreglementair gevloerd werd, was een strafschop het logische gevolg. De aanvoerder bleef koelbloedig en stuurde de doelman de verkeerde kant op: 2-1.

  In de tweede helft plooide EMM iets verder terug om het gevaar van de snelle aanvallers van UVS beter te kunnen beteugelen. Dat plan pakte goed uit, want de blauw-witten kregen via wederom Adima nog één grote kans en wisten verder nauwelijks een gaatje te slaan in de solide defensie van EMM. De thuisploeg kreeg zelf nog de beste kansen, maar pogingen van met name Luke Bakker leverden niet het gewenste resultaat op. EMM bleef overeind, zag in blessuretijd UVS-captain Mart Spierdijk nog met een rode kaart van het veld gestuurd worden en kon na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Meuwese juichend van het veld stappen.

  Met de overwinning op UVS plaatste EMM zich dus voor de finale van de nacompetitie. Daarin treft het competitiegenoot FC Oudewater. In de competitie won EMM twee keer (3-2 en 0-1), maar FC Oudewater is een stugge ploeg en is in goede doen. In de laatste 5 wedstrijden bleven ze ongeslagen en ze wonnen hun laatste 3 wedstrijden. EMM kan daarom alle steun en support gebruiken bij de strijd om handhaving te bewerkstelligen. Waar de finale afgewerkt wordt, is op het moment van schrijven nog niet bekend. Zodra dat wel het geval is, zal dit uiteraard zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

  Opstelling EMM'21: Jari van Veen; Nadal Wesselman, Sven Hoogervorst, Levi Bokhorst, Tijn Kerkvliet; Michael van der Zwet (Stef Jansen), Otto van der Poel, David Vermeer (Nino Wesselman); Stijn Rietbroek (Joey van der Geest), Luke Bakker (Roy Hoogenboom) en Zico Vermeer (Dave de Jong).