• EMM sleept punt uit het vuur bij Foreholte

 • EMM heeft een punt uit het vuur gesleept bij Foreholte. Damian Hoogenboom kegelde in blessuretijd de gelijkmaker binnen: 2-2.

  Trainer Jan de Koning zag de ziekenboeg deze week weer volstromen: Tijn Kerkvliet, Roy Hoogenboom en Zico Vermeer waren ten opzichte van de wedstrijd tegen UVS niet inzetbaar. Ook doelman Bas Nugteren bleek niet fit genoeg om te starten en daardoor stond Jochem van Rijn onder de lat.

  EMM startte desondanks voortvarend aan de wedstrijd. Joey van der Geest kon volleren na een goede actie van Job Mooren, maar raakte de bal niet optimaal. Na ongeveer 5 minuten spelen pakte EMM alsnog de leiding. Job Hoogervorst had een fraaie actie in huis, drong het strafschopgebied binnen en schoot knap raak in de lange hoek: 0-1.

  Foreholte was aan zet en dat besef bleek aanwezig bij de gastheren. De Voorhouters hadden de overhand in balbezit, maar EMM stond aanvankelijk goed georganiseerd. Als Foreholte tot een doelpoging kwam, stond doelman Jochem van Rijn zijn mannetje. Eén keer leek hij gepasseerd te worden na een getoucheerde inzet, maar de bal caramboleerde tegen de paal en stuiterde terug het veld in. Kort voor rust moest EMM echter toch nog de gelijkmaker slikken. Een droge schuiver van de linksbuiten van Foreholte verdween in de lange hoek: 1-1.

  Vrijwel direct na rust kreeg Foreholte de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te pakken, want de bal werd door de arbiter gemakkelijk op de strafschopstip gelegd. Jochem van Rijn wist echter knap redding te brengen en voorkwam zodoende een snelle achterstand.
  Het maakte echter niet dat EMM zich oprichtte, want de start van de tweede helft was belabberd te noemen. De 2-1 viel uit een corner, die bij de tweede paal werd binnengekopt voor de Foreholte-captain.

  Naderhand ontstond een fase waarin beide ploegen op zoek gingen naar een doelpunt. Zo werd bij beide ploegen een doelpunt voorkomen doordat op de doellijn koppend redding werd gebracht bij standaardsituaties. Foreholte zag ook nog een doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel.

  EMM wisselde aanvallend en ging de slotfase steeds opportunistischer spelen. Het leidde tot grote kansen voor Luke Bakker. Eerst schoot hij na een sterke actie op de paal en even later ging een halve omhaal over. Toch wist EMM nog een punt veilig te stellen en het doelpunt kwam vrijwel volledig dankzij invallers tot stand: Michael van der Zwet brak aan de linkerkant van het veld door en legde af op Luke Bakker. De aanvaller vond met zijn inzet de doelman nog op zijn weg, maar de bal viel vervolgens voor de voeten van Damian Hoogenboom. Hij kende geen twijfel en schoot hard raak: 2-2. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde.

  Het betekent dat EMM na de winterstop 2 keer gelijk heeft gespeeld. De gevoelens daaromtrent zijn gemixt. Enerzijds schieten de Veenders op de ranglijst weinig op met een puntje per wedstrijd, anderzijds wisten de roodhemden zich 2 keer terug te knokken na een achterstand.

  Volgende week oefent EMM thuis tegen Voorschoten '97, waar voormalig DOSR-speler Martijn Hoogenboom speelt. Een week later maakt EMM de eerder gestaakte wedstrijd bij DONK af.

  Opstelling EMM: Jochem van Rijn; Nadal Wesselman (Damian Hoogenboom), Sven Hoogervorst, Stef Jansen, Kjell Hoogenboom; Otto van der Poel, Joey van der Geest, David Vermeer (Michael van der Zwet); Stijn Rietbroek (Joppe Huigsloot), Job Mooren en Job Hoogervorst (Luke Bakker).