• EMM snoept ESTO met nipte overwinning eerste punten af

 • EMM heeft met 0-1 gewonnen van ESTO, dat tot zaterdag als enige team in de competitie nog zonder puntverlies was. Een laat doelpunt van Joey van der Geest bracht de Veenders de overwinning.

  EMM startte nagenoeg in dezelfde opstelling als vorige week toen het van Legmeervogels won. Alleen buitenspeler Stijn Rietbroek moest verstek laten gaan, omdat hij met een hamstingblessure kampt. Teun Jonkman was zijn vervanger.

  EMM startte aardig aan de wedstrijd en wist ESTO een paar keer vroeg in de opbouw in de problemen te brengen. Het leverde schietkansen op voor David Vermeer en Job Mooren, maar daarmee kon de ESTO-doelman niet echt verontrust worden.

  Naarmate de eerste helft vorderde, nam ESTO het heft steeds meer in handen. EMM werd teruggedrongen en kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe. Na een slordigheidje achterin kreeg een rappe ESTO-aanvaller een goede kans om de score te openen, maar doelman Jari van Veen redde met zijn voet. Ook op schoten uit de tweede lijn wist de EMM-keeper steeds overtuigend redding te brengen. Ook enkele hachelijke momenten uit standaardsituaties werden door de roodhemden overleefd en zodoende werd de kleedkamer opgezocht met de brilstand op het scorebord.

  In de tweede helft had EMM de zaken beter op orde. ESTO had wel veelvuldig balbezit, maar het kon nauwelijks gevaarlijk worden. De organisatie bij EMM stond goed en in de tegenaanval wisten de bezoekers een aantal keer gevaarlijk te worden. David Vermeer volleerde over na een fraaie pass van Joey van der Geest en Roy Hoogenboom kon niet genoeg kracht achter zijn schot zetten na een fraaie solo.
  7 minuten voor tijd pakte EMM toch de leiding. Spits Job Mooren verraste de ESTO-defensie met een steekpass op Joey van der Geest, waarna de aanvallende middenvelder rustig bleef en in de lange hoek raak schoot: 0-1.

  ESTO poogde een slotoffensief op te zetten, maar de EMM-defensie gaf geen krimp en doelman Jari van Veen wist enkele hoge ballen uit de lucht te plukken. Invaller Luke Bakker moest eigenlijk zelfs nog de voorsprong verdubbelen na een sterke actie van Job Mooren, maar zijn kopbal ging voorlangs.

  Het maakte voor het resultaat weinig uit, want de overwinning kon gevierd worden door EMM. De driepunter maakt dat de Veenders nu op een gedeelde derde plek staan. Bijzonderheid daarbij is dat de club slechts één punt boven de plekken staat die de verplichting geven tot het spelen van nacompetitie tegen degradatie. Na 4 speelrondes is in ieder geval duidelijk dat de kwaliteitsverschillen in de competitie klein zijn.

  Volgende week zijn er geen competitieverplichtingen voor EMM. De ploeg komt wel in actie voor het bekertoernooi, waarin het op bezoek gaat bij eersteklasser Die Haghe.

  Opstelling EMM'21: Jari van Veen; Joppe Huigsloot, Thomas Brug, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster (Bryan van der Meer); Michael van der Zwet (Roy Hoogenboom), Joey van der Geest, Nino Wesselman; Teun Jonkman (Luke Bakker), Job Mooren en David Vermeer.