• EMM verliest belangrijk duel van Pancratius

• In een regenachtig treffen heeft EMM op onnodige wijze verloren van directe concurrent Pancratius. De Veenders speelden een prima eerste helft en kwamen op voorsprong. In de tweede helft gaf EMM deze voorsprong in enkele minuten uit handen door persoonlijke fouten, eindstand: 1-3.

Ten opzichte van de gestaakte wedstrijd op 27 maart jl. (gestaakt na 6 minuten spelen) moest trainer Koen van der Vlugt noodgedwongen één wijziging doorvoeren. Luc van der Lem was ziek, op zijn plek begon Joppe Huigsloot.

In de eerste helft, die begon in de zevende minuut, kwamen beide ploegen lastig tot voetballen gezien de weersomstandigheden. Pancratius kreeg de kans om op voorsprong te komen, maar de inzet van Fenne werd goed gepareerd door Mike van der Poel. EMM was ook dreigend, Roy Hoogenboom werd gelanceerd in de diepte maar de vleugelverdediger van Pancratius kon nog net ingrijpen voordat Hoogenboom kon afdrukken. Even later was het wel raak voor EMM na een handsbal in het strafschopgebied. Spits Job Mooren nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de penalty binnen: 1-0. Na de 1-0 kreeg Pancratius nog wat kansjes, maar van der Poel stond voortreffelijk te keepen.

In de tweede helft kreeg EMM al snel dé kans op 2-0. Na een vlot lopende aanval bediende Joey van der Geest Sven Hoogervorst, de rechtsback schoof de bal echter naast vanuit een kansrijke positie. Daarna volgde een snelle demasqué voor EMM. In enkele minuten tijd gaf de ploeg de voorsprong weg. De 1-1 was een kopbal na een onnodig weggegeven vrije trap. Bij de 1-2 profiteerde Pancratius van een te korte terugspeelbal. Bij EMM ontbrak nadien het geloof. Pancratius kon ook nog 1-3 maken, nadat de organisatie op het middenveld bij EMM zoek was. Een lichtpuntje voor EMM in de tweede helft was het debuut van Bryan van der Meer.

Aldus een pijnlijke nederlaag voor EMM. De ploeg heeft echter weinig tijd om terneergeslagen te zijn: zondag volgt een thuiswedstrijd tegen concurrent KDO.

Opstelling EMM’21: Mike van der Poel; Sven Hoogervorst, Sven van der Meer, Thomas Brug, Joppe Huigsloot (Cremiël Salomé); Michael van der Zwet (David Vermeer), Nino Wesselman, Joey van der Geest (Bryan van der Meer), Damian Hoogenboom, Job Mooren, Roy Hoogenboom (Luke Bakker)