• EMM verrast VUC en pakt poulewinst in de beker

 • EMM heeft een knappe uitzege geboekt bij eersteklasser VUC. De Veenders legden de basis van de overwinning in de eerste helft (0-3) en in de tweede helft was het devies vooral tegenhouden. Dat lukte net voldoende, want het scorebord gaf na 90 minuten een 2-3 eindstand weer.

  Bij EMM ontbreken, met een week tot de competitiestart, nog een vijftal sterkhouders. Om uiteenlopende redenen behoorden Thomas Brug, Job Hoogervorst, Sven Hoogervorst, Job Mooren en Nino Wesselman niet tot de wedstrijdselectie. Luc van der Lem kon wel voor het eerst deze voetbaljaargang minuten maken.

  Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat VUC over technisch vaardige spelers beschikt. De Pinguïns trachtten EMM op eigen helft vast te pinnen, maar de roodhemden speelden zorgvuldig en een geniale ingeving van Paco Romero Fuster bracht een voorsprong. De centrale verdediger was de middellijn net gepasseerd en schoot de bal verrassend over de voor zijn doel staande doelman: 0-1.

  Het bleek een opmaat voor meer, want EMM was aanvallend regelmatig gevaarlijk. Het leverde David Vermeer een paar schietkansen op, maar helaas zonder succes. Een verdubbeling van de stand bleef desalniettemin niet uit, want Luke Bakker draaide in het strafschopgebied weg en schoot raak via de benen van de doelman: 0-2. Nog voor rust leek EMM helemaal op rozen te zitten toen Stijn Rietbroek koelbloedig afrondde na een perfecte steekpass van Michael van der Zwet: 0-3. Luke Bakker leek ook nog voor de 0-4 te tekenen, maar werd door de scheidsrechter teruggefloten na een reglementair ogend duel.

  De tweede helft zou een heel ander gezicht krijgen. VUC voerde de druk met de minuut verder op en werd daarbij gesteund door de wind in de rug. EMM hield in het begin goed stand, maar kwam steeds minder zelf aan voetballen toe. Na een uur spelen moest de Veense defensie voor het eerst capituleren. De dienstdoende scheidsrechter wimpelde het vlagsignaal van de grensrechter af, waarna een buitenspeler van VUC bij de tweede paal ongehinderd binnen kon tikken: 1-3.

  VUC rook bloed en voerde de druk nog verder op, waardoor ook voor EMM ruimte ontstond om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Daarin was het echter niet zorgvuldig genoeg, waardoor echt grote kansen uitbleven. VUC profiteerde nogmaals van het opgebouwde overwicht en tekende voor een fraaie aansluitingstreffer: 2-3. Wat resteerde, was een flink slotoffensief van de thuisploeg. EMM wist de voorsprong over de streep te trekken, waarbij doelman Jari van Veen een belangrijke rol speelde en Sven van der Meer nog een bal van de doellijn moest ruimen.

  Al met al was de uitoverwinning een knappe prestatie van de formatie van trainer Koen van der Vlugt. Het maakte dat EMM op eigen kracht doorbekert als groepswinnaar. Volgende week, tijdens de Veense kermis, begint EMM aan de competitie als het op bezoek gaat bij RCL.

  Opstelling EMM'21: Jari van Veen; Joppe Huigsloot, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster, Luc van der Lem (Jesper Koek); Joey van der Geest, Michael van der Zwet, David Vermeer; Stijn Rietbroek (Nadal Wesselman), Luke Bakker (Teun Jonkman) en Roy Hoogenboom (Guido van der Meer).