• EMM weer een stukje dichter bij handhaving na winst op Foreholte

 • EMM heeft zichzelf een goede dienst bewezen door met 1-0 te winnen van Foreholte, dat voorafgaand aan de wedstrijd een punt meer had verzameld. EMM is ondanks vrij positieve statistieken echter nog steeds niet definitief veilig, maar lijkt wel een grote stap gezet te hebben in dat opzicht.

  Trainer Koen van der Vlugt voerde bij de Veenders één wijziging door. Jesper Koek werd vervangen door de weer volledig fit verklaarde Sven Hoogervorst.

  EMM leek ongenadig te starten, maar de uiteindelijk sterk spelende Nadal Wesselman kon de bal in kansrijke positie niet controleren. De beginfase van de wedstrijd was verder voor Foreholte. Met een optisch veldoverwicht leken de Voorhouters de betere ploeg, maar tot grote kansen leidde dit zelden. Zico Vermeer was namens EMM eenmaal kansrijk na een goede actie van Nadal Wesselman, maar hij mikte net naast. Foreholte poogde vooral gevaarlijk te worden door hoge ballen voor de goal te brengen en was daarmee ook wel dreigend, maar de EMM-defensie en doelman Jari van Veen hadden de boel ogenschijnlijk onder controle.

  In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Foreholte had de bal, maar EMM kreeg de beste kansen. Dat laatste leidde dan ook tot een snelle openingstreffer in de tweede helft. Jari van Veen opende op Sven Hoogervorst en na een knappe controle stuurde hij Damian Hoogenboom weg. Laatstgenoemde lobde de bal fraai over de uitgekomen Foreholte-doelman heen en vond daarmee het net: 1-0.

  Foreholte trachtte de druk daarna verder op te voeren, maar moest wel rekening houden met goede uitvallen van EMM. Vooral Zico Vermeer was gevaarlijk. Met een vrije trap raakte hij de lat, waarna de rebound van Nadal Wesselman gepareerd kon worden door de doelman van de bezoekers. Even later leek Vermeer met 2 kopballen het net te kunnen vinden, maar eerst vond hij de doelman op zijn weg en de tweede keer werd op de lijn redding gebracht.

  Hoewel Foreholte de druk verder opvoerde, kan moeilijk gezegd worden dat het levensgrote kansen opleverde. Het hecht opererende collectief van EMM trok zo voor de 4e wedstrijd op rij 'de 0' over de streep en kon daardoor belangrijke punten bijschrijven. Ondanks de overwinning blijven de roodhemden 4e, want het zag ESTO op doelsaldo langszij komen en de Bodegravers hebben meer doelpunten gemaakt. Bij EMM zal echter niemand daat wakker van liggen, want het primaire doel blijft directe handhaving en dat is weer een stukje dichterbij gekomen.

  Klein smetje op de overwinning was de rode kaart die aanvoerder Sven van der Meer in blessuretijd voorgehouden kreeg. Hij zocht verhaal bij een Foreholte-speler die de bal hard richting het publiek schoot, maar was even vergeten dat hij al een gele kaart op zak had en werd terecht weggestuurd. In het ontstane opstootje deelde een Foreholte-aanvaller een tik uit en daardoor kon ook hij vertrekken.

  Over 2 weken hervat EMM de competitie tegen DONK, dat nog een klein sprankje hoop zal koesteren om koploper FC Aalsmeer bij te halen. Aanstaande zaterdag is EMM dus vrij, maar komende dinsdag wordt wel aangetreden bij en tegen Kagia. De winnaar kwalificeert zich voor de finale van de Sportiff LAV.

  Opstelling EMM'21: Jari van Veen; Joppe Huigsloot, Sven van der Meer, Luc van der Lem, Sven Hoogervorst; Joey van der Geest, Michael van der Zwet (Nino Wesselman), David Vermeer; Damian Hoogenboom (Roy Hoogenboom), Zico Vermeer en Nadal Wesselman (Jesper Koek).