• EMM wint moeizaam bij hekkensluiter TAVV

 • EMM heeft op bezoek bij hekkensluiter TAVV een 0-1 overwinning geboekt. De enige goal werd gemaakt door spits Luke Bakker. De overwinning was moeizaam te noemen, maar was wel weer zeer belangrijk. De verschillen op de ranglijst blijven immers bijzonder klein.

  Bij EMM keerden Thomas Brug, Sven van der Meer en David Vermeer terug in de basisopstelling ten opzichte van de ruim verloren thuiswedstrijd tegen RCL. Stijn Rietbroek ontbrak ten opzichte van die wedstrijd, omdat hij voor een stage vertrokken is naar Bali. Hij zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen voor EMM.

  EMM begon zwak en moest een levensgrote kans voor TAVV toestaan toen een diepgaande middenvelder door de as van het veld weg werd gestuurd en alleen op de goal af kon. Doelman Jochem van Rijn bleef echter geduldig en pareerde de inzet knap met zijn benen.

  Het duurde nog wel even voordat EMM ook echt wakker was, want het moest nog een aantal mogelijkheden van TAVV toestaan. De Ter Aarders waren wel dreigend, maar wisten niet door te bijten. Naarmate de eerste helft vorderde, legde EMM wel steeds beter veldspel op de mat. Bij de eerste kans van de wedstrijd was het bovendien gelijk raak voor de Veenders. Een weggekopte corner werd door David Vermeer opnieuw ingebracht en Luke Bakker promoveerde de voorzet bij de tweede paal ietwat gelukkig tot doelpunt: 0-1. Vrijwel direct daarna kregen de roodhemden de kans de voorsprong te verdubbelen, maar Roy Hoogenboom schoot na een dieptepass van Thomas Brug tegen de lat. Na een hoge bal van David Vermeer kreeg Luke Bakker ook nog een schietkans, maar vanuit een moeilijke hoek zag hij de TAVV-doelman redding brengen.

  Na rust was het veldspel van EMM ronduit belabberd te noemen. Daarbij hielp het ook niet mee dat sterkhouder Thomas Brug geblesseerd uitviel. EMM werd gedwongen de verdedigende stellingen in te nemen en deed dat in zijn algemeenheid wel naar behoren. TAVV was wel een aantal keer dreigend, maar kwam eigenlijk maar tot 2 echt grote kansen via voorzetten van de zijkanten. Bij de eerste keer viel de bal tussen een aanvaller van de wit-blauwen en doelman Jochem van Rijn in, waarna de bal langzaam richting de doellijn rolde en Sven van der Meer nog redding kon brengen. De tweede kans viel diep in de blessuretijd te noteren, maar de inzet van de TAVV-spits kon bij de eerste paal gesmoord worden en kon daardoor eenvoudig worden opgeraapt door Jochem van Rijn.

  Dankzij de moeizame overwinning is EMM op de ranglijst gestegen naar een gedeelde derde plek. Daarbij is het ook in de tweede periode nog kansrijk, maar om die te kunnen winnen is de ploeg van trainer Koen van der Vlugt wel afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Voordat de competitie op zaterdag 3 maart in Uithoorn hervat wordt tegen Legmeervogels, volgen eerst twee weken zonder competitieverplichtingen. Komende zaterdag kruist EMM op eigen veld de degens met eersteklasser XerxesDZB in het kader van de KNVB beker. Op 24 februari zijn de Veenders vrij.

  Opstelling EMM’21: Jochem van Rijn; Joppe Huigsloot, Thomas Brug (Sven Hoogervorst), Sven van der Meer, Jesper Koek; Michael van der Zwet, Joey van der Geest, Nino Wesselman; David Vermeer (Bryan van der Meer), Luke Bakker (Zico Vermeer) en Roy Hoogenboom (Damian Hoogenboom).