• EMM’21 bekert verder na remise in Capelle aan den IJssel

• Op kermiszaterdag heeft EMM’21 het gewenste resultaat gehaald om uiteindelijk door te bekeren, in een lunchwedstrijd (aftrap 12.00) te Capelle aan den IJssel werd het uiteindelijk 1-1 tegen SVS.

Direct na het eerste fluitsignaal kreeg EMM’21 grip op de tegenstander en was het sterker, waarbij opviel dat SVS achterin kwetsbaar oogde. Door de felle pressie van EMM kwam de nieuwbakken fusieclub uiteindelijk op voorsprong: na goed drukzetten van Damian Hoogenboom en Job Hoogervorst werd uiteindelijk Joey van der Geest in stelling gebracht, de jonge spits aarzelde niet en schoot kordaat binnen en liet zo de keeper kansloos: 0-1.

Daarna bleef EMM even de touwtjes in handen houden en had het op 0-2 kunnen komen, maar Roy Hoogenboom miste deze uitgelezen mogelijkheid. Nadien zakte EMM weg, kreeg het geen druk meer op de bal en was de ploeg onrustig in balbezit. Na een onnodige overtreding op randje zestien werd keeper van der Zwet via een vrije trap verschalkt met een strak schot in de hoek: 1-1. Al snel leek EMM verder in de penarie te zitten, nadat linksback Joppe Huigsloot hands maakte en de puik fluitende scheidsrechter naar de stip wees. Gelukkigerwijs schoof de SVS’er de bal naast vanaf elf meter. Zodoende gingen beide ploegen rusten met 1-1 op het scorebord.

EMM’21 besloot in de tweede helft in te zakken en dit bleek de juiste keuze te zijn. De ploeg gaf nauwelijks kansen weg en kreeg via de counter meermaals de gelegenheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Zo had Damian Hoogenboom de bal op 5 meter voor het inkoppen, maar kopte hij naast. Ook was Teun Jonkman een aantal keer dichtbij, zo mislukte zijn volley na een goede voorzet van Job Hoogervorst en werd zijn uithaal met links uitstekend gepareerd door de doelman van SVS. Daarnaast kon verdediger Luc van der Lem de 1-2 maken, maar zijn harde kopstoot van dichtbij werd opnieuw gekeerd door de doelman. Verder had Van der Geest zijn tweede kunnen maken in de slotfase, nadat hij prachtig werd bediend door jongeling David Vermeer. Helaas voor EMM stuitte Van der Geest op de sterke keeper van SVS. Beide ploegen reclameerden nog om een penalty in de tweede helft, maar scheidsrechter De Witte zag hierin geen overtredingen.

Al met al had EMM het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken door in de tweede helft vroegtijdig toe te slaan via een counter. Zo bleef het in de tweede helft spannend, al gaven de Veenders nauwelijks kansen weg. EMM eindigt met vijf punten als tweede achter Concordia en bekert door. Aanstaande zondag begint het echte werk: uit tegen RVC is om 14.30 de aftrap van de eerste competitiewedstrijd. Voor de oud-spelers van DOSR is deze club geen onbekende, in de afgelopen seizoenen kwam DOSR regelmatig de stugge ploeg uit Reeuwijk tegen, met wisselend succes.

Opstelling EMM'21: P. van der Zwet; Salome (Wesselman), Van der Lem, S. Hoogervorst, Huigsloot; Van der Meer, J. Hoogervorst, Vermeer; D. Hoogenboom (M. van der Zwet), Van der Geest, R. Hoogenboom (Jonkman)