• EMM’21 blijft thuis ongeslagen na remise met DONK

 • Opnieuw heeft EMM’21 ongeslagen weten te blijven in een officiële thuiswedstrijd dit seizoen. Bij winterse omstandigheden werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen DONK. Gezien het spelbeeld was dit voor de Veenders het maximaal haalbare.

  In vergelijking met de vorige wedstrijd (de knappe zege tegen Foreholte) voerde Koen van der Vlugt drie wijzigingen door: Bas Nugteren verving de geblesseerde Jari van Veen onder de lat, Joey van der Geest keerde terug in het elftal en Zico Vermeer startte in spits, na de rode kaart van Job Mooren.

  Op het moeilijk bespeelbare hoofdveld van EMM’21 werd snel duidelijk dat DONK het initiatief zou pakken in balbezit. De Goudenaren lieten vorig seizoen al zien over de benodigde kwaliteiten te beschikken, toen eindigde DONK als tweede in de Tweede Klasse (zondag). Donk kreeg als eerste ploeg goede kansen op de openingstreffer. Zo wist DONK middels goed veldspel Levi van Houten te bereiken, maar goalie Nugteren was op zijn hoede en kwam goed uit zijn doel, waardoor de inzet werd geblokt door Nugteren. EMM was ook zeker niet ongevaarlijk en kwam na omschakelmomenten een aantal keer goed door. Er vielen kansen op te tekenen voor Joey van der Geest en Roy Hoogenboom, met name de kans van Hoogenboom had een treffer moeten opleveren. Van dichtbij kon hij tot twee maal toe de trekker niet overhalen, waarbij zijn tweede poging van de lijn werd gehaald.

  In de tweede helft beet EMM zich vast in DONK en kwam er uiteindelijk een treffer van Joey van der Geest, na een prachtig lopende aanval over rechts, via invaller Damian Hoogenboom en Joppe Huigsloot. De inzet van rechtsback Huigsloot werd nog gekeerd, maar de rebound was voor middenvelder van der Geest (1-0). Na de treffer bleek dat DONK dominant in balbezit bleef en werd de ploeg alsmaar sterker. Na een paar hachelijke momenten uit standaardsituaties, waarbij een treffer werd afgekeurd, kon uiteindelijk de gelijkmaker niet uitblijven. Invaller Roy van der Graaf kon uiteindelijk de verdiende treffer maken. Uit een voorzet schoot de buitenspeler knap vanuit de volley het leder achter Nugteren (1-1). Het overwicht van DONK in de tweede helft zwakte af na de gelijkmaker en EMM kwam hierdoor niet meer in de problemen.

  Door de remise zakt EMM’21 één plaats en sluit het een mooie eerste seizoenshelft af op de vierde plaats met 18 punten uit 11 wedstrijden én hebben de Veenders de minste tegentreffers (10). EMM’21 geniet nu van de winterstop en hervat de training op dinsdag 3 januari 2023. Op donderdag 12 januari 2023 vertrekt de selectie naar de Spaanse zon voor een trainingskamp. Vervolgens wordt op zaterdag 21 januari 2023 de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Aalsmeer.

  Opstelling EMM’21: Bas Nugteren; Joppe Huigsloot, Thomas Brug, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster; Michael van der Zwet, Joey van der Geest, Nino Wesselman; Stijn Rietbroek (Nadal Wesselman), Zico Vermeer (Damian Hoogenboom), Roy Hoogenboom (Luc van der Lem).