• EMM’21 boekt wederom ruime zege tegen RVC

• EMM’21 heeft afgelopen zondag de welverdiende 3 punten gepakt tegen RVC. Eerder zegevierde EMM in de openingswedstrijd al met 0-4 in Reeuwwijk. Op het eigen sportpark werd het dit keer 5-2, waardoor de Veenders de uitstekende wedstrijd tegen DONK een goed vervolg wisten te geven.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen DONK begonnen Guido van der Meer, Paco Romero Fuster, Joey van der Geest en Jesper Koek in de basis. Thomas Brug moest in de warming-up afhaken en was niet fit genoeg om te spelen.
    EMM’21 schoot uit de startblokken en na 2 minuten lag de bal al in het net. Nino Wesselman veroverde de bal diep op de helft van RVC, stak Roy Hoogenboom weg, de linksbuiten bleef kalm en schoof de bal langs de RVC-goalie. Het spelbeeld bleef de gehele eerste helft hetzelfde: RVC zakte in en hanteerde de lange bal, EMM’21 probeerde door het compacte blok van RVC te snijden.

Dit lukte een aantal keer, zo kreeg Nadal Wesselman een goede kans, de nummer 10 nam de bal goed mee, wilde hem over de keeper wippen, maar dit mislukte ternauwernood. Ook Luc van der Lem kreeg een goede kans uit een rebound na de inzet van Luke Bakker, die inviel voor de geblesseerde Nadal Wesselman. Van der Lem moest zich helemaal strekken om de bal nog op goal te krijgen, maar zijn inzet van dichtbij eindigde in het zijnet. De eerste de beste mogelijkheid voor RVC was direct raak. Een vrije trap was lang onderweg en kon vrij eenvoudig worden binnengekopt door een lange RVC-aanvaller: 1-1. EMM’21 leek even van slag na de 1-1, werd wat slordig, maar kon toch met een goed gevoel gaan rusten. Na een mooie combinatie over rechts via Stijn Rietbroek en Joey van der Geest schoot Luke Bakker overtuigend de bal tegendraads in de touwen: 2-1.

In de tweede helft speelde EMM een prima tweede helft, creëerde het legio mogelijkheden en maakten het nog drie doelpunten. In de 60ste minuut werd Stijn Rietbroek vanaf eigen helft weggestuurd door Luke Bakker, Rietbroek dribbelde op de keeper af en schoof de bal koeltjes in de korte hoek: 3-1. Vijf minuten daarna moest EMM opnieuw een lichte domper verwerken, weer scoorde RVC uit een standaardsituatie: 3-2.

EMM bleef dit keer rustig, speelde met overtuiging en maakte rap de 4-2: een verkeerde trap van de RVC-keeper stelde Stijn Rietbroek in staat om de bal fraai over de keeper in het doel te plaatsen: 4-2. EMM’21 bleef zoeken naar de 5-2. Het slotakkoord was voor Nino Wesselman. Na een afgeslagen bal uit een hoekschop plaatste Wesselman uit een volley de bal zuiver in de hoek: 5-2.

Deze overwinning was goed voor het moraal, de equipe van Koen van der Vlugt kijkt hierdoor met vertrouwen uit naar het resterende competitieprogramma (DIOS, Bloemendaal, ASC). Aanstaande zondag wacht een uitwedstrijd tegen DIOS.

Opstelling EMM’21: Mike van der Poel; Luc van der Lem, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster, Jesper Koek; Guido van der Meer (Bryan van der Meer), Nadal Wesselman (Luke Bakker), Nino Wesselman; Stijn Rietbroek (Lars van der Meer), Joey van der Geest, Roy Hoogenboom (Damian Hoogenboom).