• EMM'21 en CSW komen niet tot scoren in povere wedstrijd

 • EMM en CSW hebben de punten gedeeld met een 0-0 gelijkspel. Gezien het spelbeeld was dit een logische uitslag. Het gehavende veld, de harde wind die dwars over het veld stond en de grote belangen maakten dat beide ploegen behoudend voor de dag kwamen.

  EMM deed dat in een andere samenstelling dan vorige week, want er stonden maar liefst 6 andere spelers aan de aftrap dan in de wedstrijd bij VUC. Dat was deels noodgedwongen en deels op basis van keuzes van trainer Jan de Koning. Jochem van Rijn verving de geblesseerde Jari van Veen en ook Job Mooren was niet fit genoeg om te starten. Luke Bakker was zijn logische vervanger en werd geflankeerd door Job Hoogervorst en Stijn Rietbroek, waardoor Zico Vermeer en Roy Hoogenboom op de bank zaten. De van blessures teruggekeerde Sven Hoogervorst en Tijn Kerkvliet vervingen op hun beurt Cremiël Salomé en Kjell Hoogenboom.

  Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen namen verdedigend geen risico's en gokten op ingevingen van de voorwaartsen. Namens CSW kreeg aanvaller Emmanuel Emma's een kans, maar Jochem van Rijn redde bekwaam. Voor EMM was Luke Bakker het dichtst bij een goal, maar zijn kopbal werd gepareerd door de CSW-doelman.

  In de tweede helft trachtte EMM de druk op te voeren. De thuisploeg nam licht de overhand qua veldspel, maar een overwinning zou allicht teveel van het goede zijn geweest. Er waren wel kansjes voor Joppe Huigsloot en invallers Roy Hoogenboom en Otto van der Poel, maar het net werd niet gevonden. CSW kreeg de grootste kans van de wedstrijd toen invaller Lars Wille de diepte in werd gestuurd en de uitgekomen Jochem van Rijn probeerde te verschalken met een lob, maar de bal rolde net voor de goal langs.

  CSW-verdediger Sem Veerhuis ontving in blessuretijd nog een rode kaart voor een harde tackle, maar het restant was tekort voor EMM om daarvan nog te kunnen profiteren. De 0-0 eindstand was derhalve een logische en terechte.

  Beide ploegen zakten door de uitslagen op de andere velden een plekje op de ranglijst en staan nu op een nacompetitieplek. De verschillen zijn desalniettemin klein, waardoor het doel voorlopig directe handhaving zal blijven. Vanuit dat perspectief speelt EMM over 2 weken weer een belangrijke wedstrijd, als het op bezoek gaat bij concurrent Nieuwkoop. Aanstaande donderdag speelt EMM eerst nog de kwartfinale van de LAV-cup tegen eersteklasser Valken '68. De wedstrijd wordt om 20.15 uur aangevangen op het eigen sportpark.

  Opstelling EMM'21: Jochem van Rijn; Nadal Wesselman, Joppe Huigsloot, Sven Hoogervorst, Tijn Kerkvliet; Joey van der Geest, Nino Wesselman, David Vermeer (Otto van der Poel); Stijn Rietbroek (Roy Hoogenboom), Luke Bakker en Job Hoogervorst (Roy Hoogenboom).