• EMM’21 en FC Aalsmeer houden elkaar in evenwicht

 • In een doelpuntloos maar boeiend treffen hielden EMM’21 en FC Aalsmeer elkaar in evenwicht. Op het lastig bespeelbare hoofdveld liet Aalsmeer zien over veel individuele kwaliteit te beschikken, terwijl EMM opnieuw bewees een hechte organisatie te kunnen optuigen.

  Hoofdtrainer Van der Vlugt, die volgend seizoen voor de groep staat bij Kagia, kon om uiteenlopende redenen niet beschikken over Job Mooren, Paco Romero Fuster en Luc van der Lem. Jesper Koek kreeg hierdoor een basisplek toebedeeld.

  In de eerste helft was FC Aalsmeer de bovenliggende partij en werd de ploeg vooral gevaarlijk via de buitenspelers, die door middel van prachtige crosspasses goed bediend werden. Spits Luuk Vahle kreeg de grootste mogelijkheid voor Aalsmeer, maar hij moest in de een-tegen-een het onderspit delven tegen goalie Van Veen.

  EMM kreeg de grootste mogelijkheid in de eerste helft. Bij een tegenaanval werd Stijn Rietbroek weggestuurd door Joey van der Geest, maar Rietbroek schoot gehaast in de handen van de keeper.

  Na de rust was het duel meer in evenwicht. Beide ploegen hielden elkaar stevig in de tang. FC Aalsmeer kreeg nog wel een kopkans via Vahle, maar zijn inzet ging naast. EMM kwam niet meer in de problemen, maar miste ook scherpte en creativiteit om zelf tot kansen te komen. Zo kabbelde het duel richting het einde en stond uiteindelijk na 90 minuten de beginstand op het scorebord.

  Het was uiteindelijk een behoorlijke teamprestatie van EMM. Het kan trots zijn dat tegen FC Aalsmeer, dat over meer kwaliteit beschikt, relatief eenvoudig de nul wordt gehouden.

  Door de remise blijft EMM aangehaakt bij de subtop. Aanstaande zaterdag wacht voor EMM opnieuw een flinke kluif. De Veenders gaan dan op bezoek bij Alphia, de nummer 2 van de competitie met oud-DOSR trainer Marcel Vondeling als hoofdtrainer. Het belooft een interessant duel te worden en tevens een lastige puzzel voor Koen van der Vlugt; EMM mist vanwege wintersport en blessures meerdere basisspelers.

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen; Joppe Huigsloot, Thomas Brug, Sven van der Meer, Jesper Koek (Cremiël Salomé); Michael van der Zwet, David Vermeer (Zico Vermeer), Nino Wesselman; Stijn Rietbroek, Joey van der Geest, Roy Hoogenboom (Luke Bakker)