• EMM’21 geeft overwinning uit handen tegen Concordia

 • EMM’21 stond afgelopen zondag op de drempel van een tweede bekeroverwinning, maar gaf deze in de absolute slotfase toch nog uit handen tegen Concordia uit Delft. Daardoor leed de ploeg onnodig puntverlies en zal volgende week tegen SVS een resultaat geboekt moeten worden om het overleven van de bekerpoule in eigen hand te houden.

  EMM begon voortvarend, want al na ruim 2 minuten spelen pakte het een voorsprong. Roy Hoogenboom passeerde zijn directe tegenstander en stelde Teun Jonkman met zijn voorzet in staat om de 1-0 aan te tekenen. Nog binnen 10 minuten leek EMM verder weg te lopen bij de bezoekers, maar schietkansen van dichtbij van zowel Joey van der Geest als Teun Jonkman werden gepareerd door de Concordia-doelman.

  EMM had in de eerste helft een veldoverwicht en na ruim een half uur spelen werd het dan ook terecht 2-0. De goal was een fraaie. Thomas Brug veroverde de bal, dribbelde in en gaf een loepzuivere dieptepass op Roy Hoogenboom. De vleugelaanvaller kon vogelvrij op de keeper af, passeerde hem en schoof vervolgens keurig binnen.

  EMM-doelman Mike van der Poel had in de eerste helft slechts één keer handelend moeten optreden, maar kreeg het na rust drukker. Concordia trachtte EMM op eigen helft vast te pinnen en slaagde daar naarmate de tijd vorderde steeds beter in. Hoewel EMM aanvankelijk keurig stand hield, kwam de spanning met de 2-1 terug in de wedstrijd. Thomas Brug verloor de bal in de opbouw en Concordia strafte het zeldzame foutje onverbiddelijk af.

  De tegengoal betekende een kentering in het spelbeeld. EMM werd onzekerder en vergat te voetballen, waardoor Concordia de druk verder op kon voeren. De thuisclub mocht haar keeper dankbaar zijn dat de voorsprong op het scorebord bleef staan.

  In de slotfase had EMM de wedstrijd in het slot moeten gooien toen Job Hoogervorst ontsnapte aan de verdedigers van Concordia. Hij probeerde de bal af te leggen aan invaller Arne van Klink, maar was daarin onzuiver waardoor de kans verkeken ging. In de blessuretijd kreeg de thuisclub het deksel op de neus. Een goede aanval van Concordia werd overtuigend afgerond en de Delftenaren redden daarmee een punt: 2-2. Het betekent dat EMM in de laatste poulewedstrijd bij SVS minimaal een punt moet pakken om het doorgaan in de beker in eigen hand te houden. De wedstrijd in Capelle aan den IJssel wordt op zaterdag om 12.00 uur gespeeld.

  Opstelling EMM’21: Mike van der Poel; Cremiel Salomé, Thomas Brug, Sven Hoogervorst, Luc van der Lem; Guido van der Meer, Job Hoogervorst, Nino Wesselman; Teun Jonkman (David Vermeer), Joey van der Geest (Arne van Klink) en Roy Hoogenboom (Damian Hoogenboom).