• EMM'21 glijdt lelijk uit tegen hekkensluiter Olympia

 • EMM'21 heeft de thuiswedstrijd tegen Olympia met 2-3 verloren. Tot 2 keer toe wist de thuisploeg een opgelopen achterstand weg te werken, maar een 3e keer bleek teveel gevraagd. De nederlaag is een dure gebleken, want EMM zakte van de veilige plaats 9 naar plek 11 op de ranglijst en moet zodoende volop blijven vrezen voor nacompetitievoetbal.

  Jan de Koning voerde ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd met SVC'08 (4-0) 1 wijziging door in de basisopstelling. Job Mooren zat een schorsing uit en werd vervangen door Joey van der Geest, die vorige week 2 goals maakte na zijn invalbeurt.

  EMM begon sterk aan de wedstrijd. De roodhemden zetten de bezoekers onder druk, maar tot een vroege voorsprong kwam het niet. Joey van der Geest dacht even de openingstreffer te hebben gemaakt, maar een vlagsignaal voor buitenspel voorkwam dat die telde. Ondanks de sterke start van EMM pakte Olympia na ongeveer 10 minuten spelen de voorsprong. Buitenspeler El Boayadi vond met een schuiver de lange hoek: 0-1.

  EMM moest dus al snel op zoek naar de gelijkmaker. De Veenders trachtten de druk ook wel op te voeren, maar moest achterin ook zeker waakzaam zijn voor de uitvallen van de Gouwenaren. Zo'n 10 minuten voor rust beproefde captain David Vermeer zijn geluk met een schuiver van afstand. Hoewel de inzet houdbaar leek, verdween de bal laag in de hoek van de goal: 1-1.

  Kort voor rust dacht Olympia opnieuw op voorsprong te komen, maar de doeltreffende volley van buitenspeler Min werd geannuleerd wegens buitenspel.

  Na rust bleef de wedstrijd in eerste instantie in evenwicht. Toch was het wederom Olympia dat na zo'n 10 minuten spelen op voorsprong kwam. Een snelle counter werd door aanvalsleider Van de Velde afgerond met een rake kopbal: 1-2.

  Ook nu kwam EMM met een antwoord. Joey van der Geest speelde zichzelf vrij en schoot de bal van grote afstand over de doelman heen: 2-2.

  Even leek het erop dat Roy Hoogenboom de thuisploeg ook op voorspront zette, maar hij bleek in buitenspelpositie te verkeren. Aan de andere kant viel de goal wel en de manier waarop was schlemielig te noemen. Een lange bal van een Goudse verdediger kreeg door de wind en een stuiter op het natte veld dusdanig veel snelheid mee dat doelman Jochem van Rijn zich er op verkeek. In een uiterste poging kreeg hij zijn hand nog wel achter de bal, maar de bal viel voor de voeten van spits Van de Velde en die kon niet meer missen: 2-3.

  EMM wist in het restant van de wedstrijd geen vuist meer te maken en moest de punten daardoor voor de tweede keer dit seizoen aan hekkensluiter Olympia laten. Zoals eerder benoemd, snijdt EMM zich daarmee lelijk in de vingers. Met nog 4 wedstrijden te gaan moet het nog 2 teams in zien te halen op de ranglijst om directe handhaving te bewerkstelligen. De eerstvolgende wedstrijd speelt EMM op zaterdag 4 mei in Oudewater tegen de plaatselijke FC. Die ploeg heeft evenveel punten als EMM.

  Opstelling EMM'21: Jochem van Rijn; Nadal Wesselman (Joppe Huigsloot), Cremiël Salomé (Job Hoogervorst), Sven Hoogervorst, Tijn Kerkvliet; Michael van der Zwet, David Vermeer, Otto van der Poel (Luke Bakker); Stijn Rietbroek, Joey van der Geest en Roy Hoogenboom (Zico Vermeer).