• EMM'21 in eerste officiële wedstrijd langs DoCoS

 • EMM'21 heeft haar eerste officiële wedstrijd in de clubgeschiedenis gewonnen van en bij het Leidse DoCoS. De nieuwbakken fusieclub kwam nauwelijks in gevaar tegen de zaterdag tweedeklasser en de eerste driepunter mag daarom terecht genoemd worden.

  Trainer Koen van der Vlugt moest puzzelen in zijn opstelling. Ten opzichte van de gewonnen Kaag en Braassem-cup finale ontbraken vijf spelers om uiteenlopende redenen. Desondanks startte EMM sterk en na 10 minuten spelen kwam de eerste grote kans tot stand. Vleugelaanvaller Roy Hoogenboom zette een goede combinatie op met Guido van der Meer, maar kon oog-in-oog met de doelman net niet afronden.

  In de eerste helft gebeurde er verder niet veel voor beide goals, maar EMM bleef dreigend in de omschakeling. Dit resulteerde na een half uur spelen in een fraaie goal toen Nino Wesselman een goede dieptepass in huis had op Damian Hoogenboom. De rechtsbuiten trok de bal voor op Joey van der Geest en voor hem was het een koud kunstje om raak te prikken: 0-1.

  In de tweede helft kwam EMM wederom goed uit de kleedkamer en het had de marge moeten verdubbelen. Damian Hoogenboom dook tweemaal op in kansrijke positie, maar de eerste keer kon hij de vrijstaande David Vermeer niet bereiken en de tweede keer hobbelde zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal.

  DoCoS probeerde in de tweede helft het initiatief te pakken om de gelijkmaker te forceren. De Leidenaren hadden veelvuldig balbezit, maar wisten de EMM-defensie eigenlijk nimmer in verlegenheid te brengen. Toen Joey van der Geest een kwartier voor tijd na een corner in tweede instantie zijn tweede van de wedstrijd binnenschoot (0-2), leek de wedstrijd dan ook gelopen. Toch kwam DoCoS vlak voor tijd uit het niets terug in de wedstrijd. Nadat het eerst de lat al raakte bij een lob van spits Martijn Guijt, schoot Roy Verplancke een zwabberende bal achter doelman Mike van der Poel: 1-2.

  EMM stond in de resterende minuten onder druk, maar trok de overwinning over de streep en wist uiteindelijk zelf nog het hoogtepunt van de wedstrijd te produceren. In de tegenaanval gaf Teun Jonkman de bal mee aan Arne van Klink en met een loepzuiver stiftje vanaf randje zestien liet hij de DoCoS-doelman kansloos achter: 1-3.

  EMM startte de beker zodoende met een degelijke overwinning en pakt de koppositie in de poule. Volgende week zondag spelen de roodhemden tegen het Delftse Concordia, dat zaterdag met 2-1 zegevierde tegen SVS.

  Opstelling EMM'21: Mike van der Poel; Cremiel Salomé, Thomas Brug, Luc van der Lem (77. Kjell Hoogenboom), Joppe Huigsloot; Guido van der Meer, David Vermeer (62. Teun Jonkman), Nino Wesselman; Damian Hoogenboom (68. Jesper Koek), Joey van der Geest en Roy Hoogenboom (62. Arne van Klink).