• EMM’21 nog foutloos na zwaarbevochte zege bij Bloemendaal

 • EMM heeft na 3 speelrondes in de Tweede Klasse C al 9 punten in de tas. Doelpunten van Job Mooren en Joey van der Geest brachten EMM uit bij Bloemendaal de overwinning: 0-2.

  Ook deze week moest trainer Koen van der Vlugt noodgedwongen wisselen in zijn basisopstelling. Ten opzichte van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Foreholte ontbraken Mike van der Poel, Paco Romero Fuster, Luc van der Lem en Teun Jonkman. Patrick van der Zwet nam de plek onder de lat in, terwijl Cremiël Salomé, Joppe Huigsloot en Damian Hoogenboom het vertrouwen kregen om de opengevallen plekken in het veld op te vullen.

  In de beginfase hadden de bezoekers moeite met het opportunistische spel van Bloemendaal, zonder dat daarbij echt grote kansen werden weggegeven. Naarmate de eerste helft vorderde lukte het EMM wat beter om rust in het spel te krijgen en daardoor kwam het ook beter in de wedstrijd. In een gelijk opgaande eerste helft was het Job Mooren die voor de enige goal zorgde. Hij was zeer attent bij een voorzet van Damian Hoogenboom en verraste de keeper door plotseling voor hem op te duiken en binnen te prikken: 0-1.

  Na rust poogde Bloemendaal de Veenders op eigen helft vast te zetten en gezegd moet worden dat dat behoorlijk lukte. De rood-zwarten kwamen maar mondjesmaat onder de druk uit en mochten doelman Patrick van der Zwet enkele malen bedanken dat de voorsprong behouden bleef. Hij reageerde goed op onder meer een kopbal uit een corner en een diagonaal schot van een Bloemendaal-aanvaller. Ondertussen had Job Mooren bij een tegenaanval de uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar na een prachtige pass van David Vermeer schoot hij net naast.

  Ongeveer 10 minuten voor tijd gooide EMM de wedstrijd alsnog in het slot. Een doorgekopte bal werd goed afgeschermd door invaller Roy Hoogenboom. Hij bediende Joey van der Geest en de aanvallende middenvelder kon vervolgens eenvoudig raak prikken: 0-2.

  Dankzij de overwinning pakt EMM de koppositie weer over van sv DIOS, zij het op basis van doelsaldo. De ploeg uit Nieuw-Vennep heeft dus ook nog de volle score en is volgende week de tegenstander in Roelofarendsveen. De wedstrijd begint, vanzelfsprekend, om 14.00 uur.

  Opstelling EMM’21: Patrick van der Zwet, Cremiël Salomé, Sven van der Meer, Thomas Brug, Joppe Huigsloot (Joran Bakker); Joey van der Geest, David Vermeer (Guido van der Meer), Nino Wesselman; Stijn Rietbroek, Job Mooren en Damian Hoogenboom (Roy Hoogenboom).