• EMM’21 nog onzeker over handhaving na nederlaag

 • EMM’21 heeft afgelopen zaterdag niet weten te winnen van nummer vier DONK, waardoor het handhaving niet meer in eigen hand heeft.

  De Goudenaren waren met 0-2 te sterk in Roelofarendsveen en dat was niet onverdiend te noemen. EMM’21 zit nu noodgedwongen in de wachtkamer, omdat het duel tussen CSW en RCL werd afgelast door hevige regenval in Wilnis en concurrent SVC won van Kagia waardoor de ploeg boven EMM eindigt. CSW-RCL wordt gespeeld op dinsdag 28 mei om 20.00. Indien CSW gelijkspeelt of verliest is EMM’21 zeker van directe handhaving in de tweede klasse. Als CSW wint moet EMM zich klaarmaken voor de nacompetitie.

  Ten opzichte van het gedwongen uitduel tegen UVS keerde aanvoerder David Vermeer terug in de ploeg. In de eerste helft voetbalde DONK makkelijker dan EMM’21, vooral rechtsbuiten Roy van der Graaf was met regelmaat gevaarlijk. Zo brak de rappe buitenspeler door aan de rechterkant en kon hij uithalen, maar zijn inzet miste precies waardoor Jari van Veen kon keren. EMM’21 probeerde met ballen achter de verdediging gevaar te stichten, maar dat leverde weinig op.
  Het waren de Goudenaren die uiteindelijk konden juichen. Na een vlotte aanval over de rechterkant werd de bal teruggetrokken en de inzet van middenvelder Levi van Houten vloog met enig fortuin de kruising in. EMM’21 werd daarna gevaarlijk via standaardsituaties, zo kopte middenvelder Otto van der Poel rakelings over via de vingertoppen van de DONK-goalie.

  In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, al drongen de Veenders wel wat meer aan. EMM kreeg ook een behoorlijke kans via David Vermeer, maar zijn schot werd gekeerd. Trainer Jan de Koning wisselde aanvallend maar het slotoffensief leverde uiteindelijk net te weinig op.

  Door het slotoffensief gaven de Veenders ook achterin meer ruimte weg en dit werd EMM fataal; invaller Mark van Doeland kon na een voorzet eenvoudig binnenschuiven (0-2). Noemenswaardig was nog het debuut van Dave de Jong aan de kant van EMM.

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen; Joppe Huigsloot, Sven Hoogervorst, Levi Bokhorst, Tijn Kerkvliet; Otto van der Poel (Dave de Jong), David Vermeer, Michael van der Zwet (Job Mooren); Roy Hoogenboom (Nino Wesselman), Joey van der Geest, Zico Vermeer (Luke Bakker).