• EMM’21 ontneemt DONK de ongeslagen status

 • EMM heeft op bezoek bij medekoploper DONK met 0-1 gezegevierd. Met gedisciplineerd verrasten de gasten de Gouwenaars, die tot nu toe alleen puntverlies (1-1) hadden geleden tegen koploper HBC en daarna 8 competitiewedstrijden op rij gewonnen hadden.

  Bij EMM ontbrak David Vermeer ten opzichte van de verloren thuiswedstrijd tegen Altior. Hij werd vervangen door de teruggekeerde Sven Hoogervorst. Ook Luc van der Lem keerde terug in de basis, hetgeen ten koste ging van Cremiël Salomé.

  EMM begon sterk en werd een paar keer gevaarlijk via Job Mooren. Het waren zijn enige wapenfeiten van de middag, want hij viel al snel geblesseerd uit. Naarmate de eerste helft vorderde pakte het technisch vaardige DONK steeds meer het initiatief. Het leverde de thuisploeg een paar kansjes op, maar de 0-0 ruststand was terecht op basis van het spelbeeld.

  In de tweede helft kreeg DONK al snel een grote kans. De spits werd bediend met een afgemeten voorzet en leek af te ronden na de bal onreglementair te hebben gecontroleerd met zijn arm, maar centrumverdediger Paco Romero Fuster kon vlak voor de doellijn nog redding brengen. Dat was maar goed ook, want de arbiter had de handsbal niet geconstateerd.

  EMM probeerde de ruimtes klein te houden in de tweede helft en bracht DONK zo nu en dan aan het wankelen. De eindpass was vaak echter net te scherp, totdat de 70e minuut aanbrak. Een zorgvuldige opbouw leidde ertoe dat invaller Damian Hoogenboom de eveneens ingevallen Nadal Wesselman de diepte in kon sturen. Met links drukte Wesselman droog af: 0-1.

  Het leidde tot nog meer urgentie in het spel van DONK, maar de EMM-defensie en -doelman Mike van der Poel hielden goed stand. De Gouwenaars kregen wel mogelijkheden, maar wisten de bal nauwelijks dreigend tussen de palen te krijgen. Ook het beoogde slotoffensief van de thuisploeg werd door EMM onschadelijk gemaakt en zo kon de eerste overwinning van 2022 van de roodhemden genoteerd worden.

  Dankzij de overwinning blijft EMM vierde op de ranglijst. Zaak is om die positie op de ranglijst te verstevigen als vv Schoten volgende week op bezoek komt in Roelofarendsveen.

  Opstelling EMM’21: Mike van der Poel; Thomas Brug, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster, Luc van der Lem (Cremiël Salomé); Sven Hoogervorst, Nino Wesselman, Joey van der Geest; Teun Jonkman (Nadal Wesselman), Job Mooren (Damian Hoogenboom) en Roy Hoogenboom.