• EMM'21 pakt knappe overwinning bij Alphia

 • Met een flink gewijzigd elftal en strijdplan heeft EMM een knappe zege geboekt op runner-up Alphia. Nino Wesselman kroonde zich met een benutte penalty tot matchwinner.

  Dat EMM gewijzigd aantrad, had diverse oorzaken. Ten opzichte van de competitiehervatting tegen FC Aalsmeer ontbraken Jari van Veen (langdurige blessure), Joppe Huiglsoot, David Vermeer en Michael van der Zwet (allen vakantie) in de basisopstelling. Jongelingen Jochem van Rijn, Cremiël Salomé, Bryan van der Meer en Luke Bakker waren hun vervangers.

  Alphia kreeg en pakte het initiatief in de wedstrijd, omdat EMM defensiever opereerde dan te doen gebruikelijk. De Alphenaren begonnen sterk, maar kregen eigenlijk alleen echte kansen uit standaardsituaties. Jesper Koek ruimde de bal bij het gevaarlijkste moment van de lijn.

  De grootste kans in de eerste helft was voor EMM toen Stijn Rietbroek na sterk doorzetten alleen op de Alphia-doelman af kon. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd door lang te wachten. Toch pakten de bezoekers de leiding in het eerste bedrijf. Na balverovering op het middenveld zette Joey van der Geest de diepgaande Stijn Rietbroek aan het werk, waarna de aanvaller onreglementair werd gevloerd en daarmee een strafschop verdiende. Nino Wesselman schoot beheerst raak: 0-1.

  In de tweede helft voerde Alphia de druk op de defensie van EMM verder op, maar de organisatie van de Veenders stond goed. De Alphenaren gingen naarmate de tijd vorderde steeds opportunistischer spelen, maar de ploeg van Koen van der Vlugt bleek onverzettelijk. Alphia kreeg kleine schietkansen, maar wist geen echt uitgespeelde kansen te creëren. In de tegenstoot was Stijn Rietbroek één keer dicht bij de beslissing, maar zijn inzet werd door de Alphia-doelman gekeerd met zijn voeten.

  Dankzij de nipte overwinning kruipt EMM richting de top van de ranglijst. Het staat 5e, maar heeft slechts 2 punten minder dan koploper ESTO. Daarbij dient opgemerkt te worden dat ook de afstanden naar de plekken net onder EMM niet groot zijn. Zo is het verschil met de volgende tegenstander en nummer 8 RCL maar 4 punten. De Leidendorpers komen met oud-WVC'ers Lars Verdel en Roy Weenink op 4 februari op bezoek in Roelofarendsveen.

  Opstelling EMM'21: Jochem van Rijn; Cremiël Salomé, Thomas Brug, Sven van der Meer, Jesper Koek (Sven Hoogervorst); Luke Bakker (Damian Hoogenboom), Bryan van der Meer, Nino Wessleman, Joey van der Geest; Stijn Rietbroek en Roy Hoogenboom (Nadal Wesselman).