• EMM’21 pakt punt tegen DoCoS

 • EMM’21 heeft gelijkgespeeld uit bij DoCoS en moet daar content mee zijn. De Veenders waren geen moment zichzelf en het was DoCoS die over 90 minuten recht had op een zege.

  Trainer van der Vlugt voerde één wijziging door ten opzichte van het gewonnen duel met RVC. Damian Hoogenboom verving de geblesseerde Luke Bakker.

  Op een regenachtig sportpark en een slecht veld was het DoCos die de gehele eerste helft de betere ploeg was. EMM’21 zette daar bar weinig tegenover. De grootste kans voor de Leidse ploeg was voor spits Martijn Guijt, maar voor open doel kwam Guijt niet goed uit met zijn passen. Ook de nummer 10 van DoCoS was dichtbij met twee kopballen.

  Aan de andere kant stichtte de Veenders geen gevaar, afgezien van een afstandsschot van Zico Vermeer die naast zeilde.

  In de tweede helft een ongewijzigd spelbeeld. DoCoS viel aan, EMM hield tegen. Martijn Guijt kreeg de grootste kans van de wedstrijd, hij kopte de bal op de bovenkant van de lat. Ook redde goalie Jari van Veen knap na een schuiver met links.

  EMM’21 kreeg in de slotfase nog meerdere kansen, onder meer via Damian en Roy Hoogenboom, maar Damian stuitte op de keeper en de inzet van Roy ging via een verdediger naast. Het zou een gestolen overwinning geweest zijn.

  EMM’21 kreeg dus waarschijnlijk te veel met een punt. Directe handhaving is wel weer een stap dichterbij gekomen. De Veenders staan nu 4de met 3 punten voorsprong op plek 9 (p/d-plek). Het blijft ongekend spannend in deze competitie. Aanstaande zaterdag speelt EMM thuis tegen Foreholte. Uit wist EMM’21 knap te winnen met een ondertal (0-1).

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen; Joppe Huigsloot, Sven van der Meer, Luc van der Lem, Jesper Koek (Sven Hoogervorst); Michael van der Zwet, Joey van der Geest, David Vermeer (Nino Wesselman); Damian Hoogenboom, Zico Vermeer, Nadal Wesselman (Roy Hoogenboom)