• EMM'21 ronde verder ten kosten van DWO

 • EMM mag blijven hopen op nog een seizoen in de tweede klasse nadat het zaterdag won van het Zoetermeerse DWO in een vermakelijk duel. EMM was veroordeeld tot het spelen van nacompetitie nadat concurrent CSW midweeks won van RCL. Door de winst op DWO moet EMM nu nog twee rondes overleven wil het zich volgend jaar ook tweedeklasser noemen.

  Trainer Jan de Koning miste weer eens een aantal spelers door blessures en vakanties. Nieuwe blessures waren er voor Job Mooren, Tijn Kerkvliet en Michael van der Zwet terwijl Joey van der Geest op vakantie was. Wel kon Jan de Koning weer beschikken over Nadal Wesselman die direct weer mocht starten in de defensie, ook Nino Wesselman en Luke Bakker mochten verschijnen aan de aftrap.

  DWO had een geweldige reeks neer gezet aan het einde van het reguliere seizoen in de 3e klasse B en mocht daarom meedoen voor een plekje op een hoger niveau. Dat de Zoetermeerse formatie in een goede flow zat was te zien aan de eerste 10 minuten van de wedstrijd, DWO kwam goed uit de startblokken en dit leidde al snel tot een kans die gemist werd door aanvaller Kael Zulu. EMM kwam wat beter in de wedstrijd en deelden wat speldenprikjes uit maar toch was het niet veel later DWO-aanvoerder Marwan Moradi die in minuut 34 raak schoot na een snelle aanval over de rechterkant, 0-1.

  Het absolute kantelpunt in de wedstrijd was een charge van DWO-middenvelder Joshua Steenvoorde op Nadal Wesselman, eerste genoemde raakte de EMM-verdediger hard met de noppen op zijn scheen en de goed leidende scheidsrechter Lindhout toonde een directe rode kaart. Nog voor rust wisten de Veenders het overtal om te zetten in een doelpunt. Zico Vermeer zag zijn vrije trap op de lat uit een spatten maar gelukkig dook Otto van de Poel op voor de neus van de keeper om in de rebound de 1-1 tegen de touwen te schieten.

  In de tweede helft bleef EMM aandringen en de ploeg uit Zoetermeer leunde logischerwijs op de defensie gezien het feit dat zij met 10 man stonden en ook omdat het kon beschikken over een aantal buitengewoon rappe aanvallers. EMM bleef geduldig aan de bal en in minuut 64 sloeg aanvoerder David Vermeer op kenmerkende wijze toe, met een droog schot van buiten de 16 meter op aangeven van Roy Hoogenboom zorgde hij voor de bevrijdende treffer. Na de 2-1 moest DWO uiteraard meer komen en dit zorgde voor grote ruimtes achter hun defensie. EMM wist hier alleen niet van te profiteren, vooral invaller Dave de Jong was tweemaal dichtbij maar zag zijn inzetten op de lat en in de handen van de keeper verdwijnen.

  In de laatste 5 minuten dacht DWO aan een slotoffensief alleen viel dit plan in duigen nadat verdediger Bas Koolmees ook het veld mocht ruimen na een bizarre overtreding op EMM-verdediger Sven Hoogervorst. Toch kregen de bezoekers uit Zoetermeer nog een kans in extremis maar na een heuse scrimmage werd de bal vakkundig weg gewerkt uit het doelgebied.

  Door de winstpartij is EMM dit seizoen nog niet klaar en treed het in de volgende ronde aan tegen competitiegenoot UVS.
  Dit seizoen behaalde de Veenders 4 punten tegen de Leidenaren dus is er alle vertrouwen in een goede afloop echter zal dit niet gaan zonder de steun van de supporters dus kom allemaal kijken aanstaande zaterdag 8 juni om 14.30!

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen; Nadal Wesselman (Job Hoogervorst), Sven Hoogervorst, Levi Bokhorst, Joppe Huigsloot (Chamâu Salomé); Nino Wesselman, David Vermeer, Otto van der Poel; Roy Hoogenboom (Stef Jansen), Luke Bakker (Dave de Jong), Zico Vermeer.