• EMM'21 sluit ondanks kansenoverwicht teleurstellend af met nederlaag bij ASC

 • EMM'21 heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen verloren op bezoek bij ASC, dat veel efficiënter met de kansen omging: 2-1.

  Bij EMM ontbraken jongelingen Bryan van der Meer en Jesper Koek in de basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Bloemendaal. Guido van der Meer en Cremiël Salomé waren hun vervangers.

  Voor EMM staat er al enkele weken niet bijzonder veel meer op het spel. Voor ASC was dat wel anders, daar het minimaal een punt nodig had om zich op eigen kracht veilig te spelen. De Oegstgeestenaren opereerden dan ook voorzichtig en namen de verdedigende stellingen in. EMM had de bal, maar kon in eerste instantie maar moeizaam openingen vinden. Alleen Roy Hoogenboom en Guido van der Meer waren dreigend met inzetten voordat Stijn Rietbroek uiteindelijk degene was die de 0-1 op het scorebord zette. Hij kopte een scherp aangesneden corner van Guido van der Meer van dichtbij binnen.

  ASC had daar nog weinig gevaar tegenover gezet, maar mocht voor rust toch de gelijkmaker vieren. Sven Hoogervorst werd omver gelopen door een tegenstander, maar de arbiter zag er geen overtreding in en ASC maakte gretig gebruik van de geboden kans: 1-1.

  In de tweede helft nam het overwicht van EMM flink toe. De uitploeg kreeg schietkansen via Joey van der Geest en Guido van der Meer, maar de ASC-doelman wist beide keren redding te brengen. De grootste kansen ontstonden uit hoekschoppen. Luc van der Lem kopte rakelings langs de kruising en Joey van der Geest vond in eerste instantie de benen van de sluitpost en schoot in de rebound in het zijnet.

  Bij ASC nam de spanning steeds meer toe, want het wist inmiddels dat er minimaal een punt gepakt moest worden om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Concurrent ESTO stond namelijk op voorsprong bij DIOS. De tijd tikte weg en in de slotminuut pakten de rood-zwarten zelfs de volle buit. Na miscommunicatie in de achterhoede bij EMM ging de rappe aanvalsleider van ASC er vandoor en hij schoof de bal beheerst binnen: 2-1.

  EMM kwam de achterstand niet meer te boven en beleefde zodoende opnieuw een tegenvaller na de ook al onnodige nederlaag tegen Bloemendaal van vorige week. Bij winst op ASC had EMM nog een plekje gestegen op de ranglijst, maar het sluit het seizoen nu op de 8e plek af. Na een veelbelovend begin moet dat toch enigszins teleurstellend genoemd worden. Hoe dan ook, volgend jaar treedt de equipe van trainer Koen van der Vlugt aan in de Tweede Klasse op zaterdag. Daarin zal het aan gaan treden met een andere eerste doelman, want Mike van der Poel heeft zijn afscheid aangekondigd. De sluitpost is vorige week in het zonnetje gezet en is bedankt voor zijn inzet bij DOSR en EMM.

  Opstelling EMM'21: Mike van der Poel; Cremiël Salomé (Thomas Brug), Sven van der Meer, Sven Hoogervorst, Luc van der Lem; Guido van der Meer (Bryan van der Meer), Joey van der Geest, Nino Wesselman; Stijn Rietbroek (Job Mooren), Damian Hoogenboom (Nadal Wesselman) en Roy Hoogenboom.