• EMM’21 speelt gelijk tegen DIOS

 • In een vermakelijk duel, op een lastig bespeelbaar veld, heeft de EMM de aanval van DIOS op de koppositie weten af te slaan. In een gelijkopgaand duel hadden de gasten uit Nieuw-Vennep in de eerste helft het betere van het spel en kwamen verdiend op voorsprong. De tweede helft was duidelijk voor EMM, de koploper maakte al vroeg gelijk en had daarna de beste kansen voor de overwinning. Dit gebeurde niet en zodoende eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (1-1).

  Ten opzichte van de wedstrijd tegen Bloemendaal wijzigde hoofdtrainer Koen van der Vlugt zijn ploeg op twee plaatsen, mede door een aantal blessures. Luc van der Lem en Guido van der Meer keerden wel terug in de basiself na kortstondig blessureleed.

  In de eerste helft voerde DIOS de boventoon, al waren beide ploegen gehaast in balbezit. De gasten werden voornamelijk gevaarlijk via de pijlsnelle rechtsbuiten Noordam. Noordam zorgde er ook voor dat DIOS op voorsprong kwam. Na een afgeslagen bal gaf Noordam scherp voor en Daan Wessel kon geheel vrijstaand inkoppen: 0-1. EMM leek even van slag en kwam moeilijk aan voetballen toe, toch creëerde de ploeg wel wat kansjes, zo ging een volley van Job Mooren net naast en kon Stijn Rietbroek na doorkoppen van Mooren alleen af op de keeper, maar de harde inzet van Rietbroek werd gekeerd door DIOS-goalie Klinkenberg.

  In de tweede helft pakte EMM het initiatief door DIOS vroegtijdig vast te zetten en kwam het met beter veldspel. Tien minuten na rust kregen de Veenders loon naar werken. Na een goede actie trok Rietbroek de bal terug op Mooren, de spits aarzelde niet en schoot hard binnen: 1-1. De treffer was in die fase verdiend te noemen en de koploper rook dan ook bloed. Uiteindelijk leidde dit tot de grootste kans van de wedstrijd voor Mooren, na een strakke voorzet van Rietbroek kon de aanstormende Mooren de bal net niet vol raken en ging zijn inzet rakelings naast. Ook aanvoerder Sven van der Meer was dichtbij met een fraaie vrije trap, maar keeper Klinkenberg plukte de bal kordaat uit de bovenhoek. Kort daarna ontstond er een heuse scrimmage voor het doel van Klinkenberg, waarbij een kopbal van Joey van der Geest tegen de paal ging en de bal vervolgens miraculeus tussen een kluwen van spelers niet in de goal belandde. Dit was het teken voor EMM dat de ploeg genoegen moest nemen met een gelijkspel, wat ook gebeurde.

  Na afloop was het gemeenschappelijke gevoel bij de EMM-spelers dat er wellicht meer in had gezeten op basis van de sterke tweede helft. Hoe dan ook moet deze helft vertrouwen geven voor volgende week. De koploper gaat dan op bezoek bij KDO in De Kwakel, komt dat zien!

  Opstelling EMM’21: Patrick van der Zwet; Cremiël Salomé, Sven van der Meer, Thomas Brug, Luc van der Lem (Joppe Huigsloot); Guido van der Meer, Joey van der Geest, Nino Wesselman; Stijn Rietbroek, Job Mooren, Damian Hoogenboom (Teun Jonkman, Roy Hoogenboom verving de ingevallen Jonkman).