• EMM'21 staat met lege handen na doelpuntenfestijn in Den Haag

 • EMM'21 heeft voor tweede keer dit seizoen met 1 doelpunt verschil verloren van koploper VUC. In de wedstrijd eerder dit seizoen maakte de ploeg uit Den Haag in blessuretijd de enige treffer maar bij deze wedstrijd werd er maar liefst 9 keer gescoord en eindigde het in 5-4.

  Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Kagia voerde trainer Jan de Koning 1 wijziging door in de basis, Otto van der Poel was op vakantie geweest en moest plaats maken voor Nino Wesselman. EMM begon gretig en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong nadat Job Mooren over de linkerkant werd diep gestuurd en de spits rondde vervolgens koelbloedig af in de lange hoek. Heel lang kon de ploeg uit Roelofarendsveen niet genieten van de voorsprong want vrijwel direct na de aftrap kwam VUC weer op gelijke hoogte, rechtsbuiten Roderick Meinema passeerde twee man en schoot vervolgens vanaf rand 16 beheerst binnen. Vervolgens liep de ploeg uit Den Haag al snel uit naar 2-1 en 3-1 na niet scherp verdedigen van EMM. Nog voor rust deden de bezoekers wat terug en werd het 3-2 via Roy Hoogenboom op aangeven van Job Mooren. Na wederom zwak verdedigen bij EMM kon VUC de marge weer uitbreiden naar twee en werd er gefloten voor de rust bij een stand van 4-2.

  EMM ging ondanks de vier tegengoals in de eerste helft vol goede moed de tweede helft in aangezien het zelf misschien ook wel vier keer had moeten scoren. Die goede moed werd al meteen in de eerste minuten van de tweede helft aan diggelen geschoten door de rappe VUC-aanvaller Andani Ollie, 5-2. Toch bleef EMM strijdbaar en wist het dankzij invaller Luke Bakker de marge weer te verkleinen naar 2, de aanvaller schoot de 5-3 knap uit de draai binnen.
  Niet veel later mocht EMM weer een invallende aanvaller dankbaar zijn want Stijn Rietbroek bleef oog in oog met VUC-doelman Nick Hasper erg koel en schoof de 5-4 binnen. Met nog ruim 25 minuten op de klok had EMM hoop op een goed resultaat en het kreeg via Bakker en Rietbroek ook goede kansen hier op. De grootste kans was echter voor Joey van de Geest in blessuretijd, de middenvelder dook vrij op bij de tweede paal na een voorzet van Nadal Wesselman maar zag zijn kopbal knap gepareerd worden door de VUC-doelman.

  Zo stond EMM dus na het laatste fluitsignaal weer met lege handen na het treffen met de koploper terwijl er meer in zat. Nog noemenswaardig is dat Jari van Veen en David Vermeer beide uit vielen met een blessure, de 19-jarige Enzo van der Zwet verving van Veen en maakte zo zijn debuut. Door de nederlaag zakt EMM weer een plaatsje (10e) en moet er volgende week gewonnen worden als concurrent CSW op bezoek komt.

  Opstelling EMM’21: Jari van Veen (Enzo van der Zwet); Nadal Wesselman, Cremiël Salomé, Joppe Huigsloot, Kjell Hoogenboom; David Vermeer (Luke Bakker), Joey van der Geest, Nino Wesselman, Roy Hoogenboom (Stijn Rietbroek), Job Mooren (Tijn Kerkvliet), Zico Vermeer.