• EMM’21 verliest onnodig in laatste thuiswedstrijd

 • In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft EMM’21 onnodig verloren. Na een goede eerste helft waarbij de ploeg met een voorsprong de kleedkamer inging, werd uiteindelijk na een uiterst matige tweede helft onnodig verloren tegen Bloemendaal. Door deze nederlaag lijkt EMM’21 te eindigen op de 8ste plek, al is er nog een kleine kans op plek 7.
  Ten opzichte van de uitstekende wedstrijd tegen DIOS moest hoofdtrainer Koen van der Vlugt één wijziging doorvoeren. Paco Romero Fuster geniet van een vakantie, waardoor jongeling Jesper Koek in de basis mocht beginnen.

  EMM’21 startte, net als tegen DONK en RVC, voortvarend aan de wedstrijd, zette goed druk en kon binnen vijf minuten al juichen. Uit een corner belandde de bal pardoes voor de voeten van Stijn Rietbroek en de buitenspeler wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0. EMM zette daarna door, creëerde mogelijkheden en mocht in de 40ste minuut opnieuw juichen. Na een combinatie tussen Nino Wesselman en Roy Hoogenboom kon Wesselman uiteindelijk de bal zuiver in de verre hoek plaatsen: 2-0. EMM’21 leek met een gerust gevoel de rust in te kunnen, maar moest uiteindelijk toch een bittere pil slikken. De eerste mogelijkheid werd door Bloemendaal direct verzilverd, nadat EMM’21 te makkelijk balverlies leed: 2-1.

  De tweede helft werd er een om snel te vergeten voor EMM’21. Sven van der Meer verwerkte een hoge bal niet goed, waardoor de aanvaller van Bloemendaal alleen op goalie Mike van der Poel afkon - die zijn laatste wedstrijd voor EMM’21 keepte –en hij faalde niet: 2-2. EMM was van slag, voetbalde onzuiver en kreeg geen druk meer op de gasten. Dit leidde uiteindelijk tot de fatale 2-3 na een vlotte combinatie. Er kwam nog wel een Veens slotoffensiefje; de grootste kansen waren voor Roy Hoogenboom (kopbal op de paal) en Guido van der Meer (schot rakelings naast), maar dit mocht helaas niet baten.

  Dit was voorlopig de laatste thuiswedstrijd van EMM op zondag, volgend seizoen wordt de overstap gemaakt naar de zaterdag. Door de nederlaag moet EMM’21 waarschijnlijk genoegen nemen met een 8ste plek, wel wil de ploeg het seizoen met een overwinning afsluiten, op Tweede Pinksterdag speelt EMM’21 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen ASC.

  Opstelling EMM’21: Mike van der Poel; Luc van der Lem, Sven van der Meer, Sven Hoogervorst, Jesper Koek (Cremiël Salomé); Bryan van der Meer (Guido van der Meer), Joey van der Geest, Nino Wesselman; Stijn Rietbroek (Lars van der Meer), Damian Hoogenboom (Nadal Wesselman), Roy Hoogenboom