• EMM'21 VR1 pakt periodetitel na overtuigende winst op SJZ.

 • EMM'21 VR1 pakt periodetitel na overtuigende winst op SJZ.

  Zaterdag 18 november de belangrijke thuiswedstrijd tegen SJZ. Bij winst zouden we de 1e periodetitel pakken wat automatisch nacompetitie oplevert voor promotie indien je geen kampioen wordt.
  Waar we vorige week de 2e helft niet thuisgaven was het deze week heel anders in een positieve zin. Natuurlijk ging niet alles goed maar ook dan bleven we keihard werken met z'n allen om een goed resultaat te halen. Dat was ook de opdracht vooraf, we kunnen een prijs pakken en hoe gaan we dit dan zien op het veld m.b.t. beleving, inzet, focus etc.

  En de meiden pikten dit prima op, SJZ werd vanaf het begin vastgezet en het was wachten op een vroege 1-0 en die kwam er ook. Na een mooie aanval kwam de bal van rechts in de 16m waar Pip zich prima vrijliep en de bal binnen kon schieten, een gedroomde vroege goal. We bleven de veel betere ploeg en kwamen dan ook verdiend op 2-0. Kayleigh speelde zich prima vrij en schoot de bal onhoudbaar binnen. Helaas moest zij zich net voor rust laten vervangen door een harde tackel op de enkel, hopelijk valt het mee.
  Hierdoor schoof Anna naar linksbuiten, Lisanne naar linkshalf en kwam Renee op de plek van Lisanne centraal achterin.
  Dat we daar niet minder van werden bleek een minuut later. Mariska legde de bal panklaar terug en Lisanne schoot de bal prachtig in de rechterbovenhoek.
  Zo gingen we de rust in met een comfortabele voorsprong met echter wel de wetenschap dat we vorige week een 2-0 voorsprong weggaven.

  Uiteraard hier in de rust nog even op teruggekomen dat we niet dezelfde fout moesten maken. En dat deden we ook niet, het werd zelfs 4-0 door Pip die de bal onderkant lat binnen punterde. Wedstrijd natuurlijk gespeeld en ondanks dat het daarna een tijd rommelig was van onze kant gaven we bijna niets weg. Alleen bij een vrije trap werd het nog even gevaarlijk maar deze ging een metertje naast.
  De laatste 10 minuten kregen we nog een aantal mogelijkheden en werd er nog een doelpunt afgekeurd. Dit kon echter de pret niet drukken en konden we de periodetitel vieren.

  Een compliment aan het team maar we gaan natuurlijk voor meer en de komende weken krijgen we nog de toppers tegen Lisse, Hazerswoudse boys en LSVV. Dan zijn we op de helft en weten we echt waar we staan.
  Volgende week de topper tegen nr. 3 Lisse.

  Opstelling: Sebas van Baarsen, Melloney Tertaas/Shanna Huigsloot, Joyce Huigsloot, Lisanne Koek, Aimee Borst/Marinka van Scheppingen, Mirjam Schats, Pip Veilbrief, Anna Spruit, Lotte Mooren, Mariska van Berkel en Kayleigh Jautze/Renee Verbraak