• EMM'21 weet code ASC niet te kraken

 • EMM'21 heeft zondag teleurstellend gelijk gespeeld tegen ASC: 0-0. De Oegstgeestenaren kregen daarmee loon naar werken.

  EMM miste de nodige belangrijke krachten. Aanvallers Job Hoogervorst en Stijn Rietbroek ontbreken al enige tijd en helaas lijkt herstel op korte termijn een utopie. Paco Romero Fuster was na een ongelukkige actie vorige week niet inzetbaar en Damian Hoogenboom was afwezig.

  Al snel in de wedstrijd bleek dat beide teams de rijen gesloten wilden houden. Een gaatje vinden in de defensie van de tegenstander viel dan ook niet mee. Zonder al te veel hoogtepunten kabbelde de eerste helft naar het einde.

  In de tweede helft volgde over het algemeen eenzelfde spelbeeld. Tussen minuut 50 en 70 pakte EMM echter meer het initiatief en creëerde het toch wat mogelijkheden. Luc van der Lem en Job Mooren kwamen er niet niet aan te pas na een scherp aangesneden voorzet van Joey van der Geest en een kopbal van Job Mooren werd enigszins (on)gelukkig gekeerd door een ASC-verdediger.

  In de slotfase nam de druk van EMM af en ASC vond dat prima. De bezoekers zagen in de absolute slotfase nog een mogelijkheid verloren gaan, doordat de aanvallende middenvelder zijn hoofd niet goed genoeg tegen de bal kreeg.

  Al met al legde EMM te weinig op de mat om het goed georganiseerde ASC de wil op te leggen. Een 0-0 eindstand was het logische gevolg. De kans om DIOS te passeren op de ranglijst daardoor werd niet benut door de fusieclub. EMM blijft nu 4e op de ranglijst.

  Volgende week gaan de roodhemden op bezoek bij ESTO in Bodegraven.

  Opstelling EMM'21: Mike van der Poel; Sven Hoogervorst (Joppe Huigsloot), Sven van der Meer, Thomas Brug, Luc van der Lem; Joey van der Geest, Nino Wesselman; David Vermeer (Michael van der Zwet); Roy Hoogenboom (Luke Bakker), Job Mooren en Nadal Wesselman (Teun Jonkman).