• EMM’21 wint Kaag & Braassem Cup na comeback tegen ROAC

  • In een intense pot met veel strijd wist EMM’21 opnieuw te winnen van ROAC, ditmaal in de finale van de K&B Cup. Vlak na rust kwam ROAC op voorsprong, echter, EMM wist in de slotfase alsnog de wedstrijd om te buigen waardoor het de eerste prijs pakt in de historie van de club. Net als de voorgaande edities werd op deze finaledag geld gedoneerd aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation ten behoeve van onderzoek naar kanker.

    In de eerste heft ging het gelijk op en waren de kansen schaars. De grootste kans in de eerste helft was voor EMM-spits Job Mooren, na een goede voorzet van Stijn Rietbroek schoot Mooren met een volley de bal naast. ROAC kwam er een aantal keer gevaarlijk uit via de counter, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg niet. Wel leek Sam van der Geest gevaarlijk te kunnen worden na een voorzet, maar de middenvelder stond in buitenspelpositie. Aan de andere kant waren er wat schoten van afstand van EMM, maar deze pogingen waren eenvoudig te pareren voor Dammes van der Poel. De eerste helft was hierdoor met name spannend door veel strijd en twee verschillende spelopvattingen.

    In de tweede helft ontstond al snel spektakel. Na een afgeslagen voorzet drukte ROAC-aanvaller Bart Hogenboom heerlijk af met de wreef en liet keeper Patrick van der Zwet kansloos: 1-0. Diezelfde Hogenboom kreeg dé kans op de 2-0, maar een-op-een met Van der Zwet produceerde hij een rollertje. In de tegenaanval kwam EMM op gelijke hoogte. De ingevallen Thomas Brug verlegde het spel naar Job Hoogervorst, zijn ragfijne voorzet belandde bij Nino Wesselman, wiens eerste inzet nog gekeerd werd, maar uit de rebound kon Wesselman met links afronden, 1-1.

    Na deze goal rond de 70ste minuut rook EMM bloed en had het ROAC in de tang. Met name Job Hoogervorst zorgde in de tweede helft voor meer dynamiek aan de kant EMM. Uiteindelijk was het zijn tweelingbroer Sven Hoogervorst die de wedstrijd voor EMM omboog: aan de zijlijn passeerde hij verschillende spelers van ROAC met een wervelende actie, haalde vervolgens de achterlijn en gaf voor aan Teun Jonkman. Na een heuse scrimmage, waarbij de bal na de inzet van Jonkman opnieuw terechtkwam bij Hoogervorst, raakte Hoogervorst vervolgens de paal en de bal belandde pardoes voor Jonkman die uiteindelijk van dichtbij kon binnentikken: 1-2. Dit was de bevrijdende treffer voor EMM, zeker nu de goal in de 92ste minuut viel. In de resterende tijd in de absolute slotfase kreeg ROAC geen grote kans meer en moest het zelfs met tien man verder, nadat verdediger Boere een harde charge uitvoerde op Jonkman en hiervoor de rode kaart kreeg.

    Zodoende was de uiteindelijke overwinning van EMM niet onverdiend te noemen en kreeg het na de wedstrijd de wisselbeker uitgereikt. Het bleef nog lang gezellig bij ROAC, waar veel volk op het sportpak te vinden was. De komende week speelt EMM twee wedstrijden: op dinsdag een oefenwedstrijd tegen Ter Leede O23 en zaterdag de eerste bekerwedstrijd uit tegen Docos.