• EMM’21 wint met zevenklapper van Kickers

 • In de tweede wedstrijd van de Kaag en Braassem Cup heeft EMM’21 met grote cijfers gewonnen van Kickers. Na een ruststand van 0-4 liep de ploeg na rust uit naar 0-7. Door de overwinning is EMM zeker van een finaleplaats op 28 augustus.

  Vanaf minuut 1 was EMM de bovenliggende partij en dit leverde ook een karrenvracht aan kansen op. Al snel werd de ban gebroken door Teun Jonkman, na een goede actie van rechtsback Thomas Brug rondde Jonkman beheerst af met links: 0-1.

  Vervolgens maakte spits Job Mooren in rap tempo een hattrick, bij de 0-2 drukte hij hard af vanaf randje zestien, bij de 0-3 kroop Mooren achter de verdediging en rondde hij koeltjes af met links. De 0-4 was een fraaie kopbal na een vrije trap van Guido van der Meer.

  Na rust was het een pak minder bij EMM, toch liep de ploeg makkelijk uit naar 0-7 door goals van de actieve Joey van der Geest, Arne van Klink en Luc Gies Broesterhuizen. Van der Geest kon eenvoudig de rebound na een poging van Van Klink intikken (0-5). Diezelfde Van Klink was het eindstation van een mooie aanval over meerdere schijven (0-6). Het slotakkoord was voor Gies Broesterhuizen. Nadat het leek alsof de aanval stukliep, kreeg Gies Broesterhuizen opnieuw de bal en plaatste de bal secuur in de verre hoek (0-7).

  Door de overtuigende overwinning gaat EMM met vertrouwen naar de laatste poulewedstrijd. Aanstaande dinsdag speelt de ploeg in en tegen Woubrugge (aftrap 19.30). Zaterdag volgt de finale.

  Basisopstelling EMM’21: van der Poel; Brug, S. van der Meer, Hoogervorst, Huigsloot; G. van der Meer, van der Geest, Wesselman; Jonkman, Mooren, Hoogenboom