• EMM'21 wint ook laatste poulewedstrijd van K&B Cup, zaterdag wacht finale

  • In de laatste poulewedstrijd van de K&B Cup tegen Woubrugge heeft EMM’21 opnieuw een zege geboekt, waardoor de ploeg met drie overwinningen en nul tegendoelpunten (doelsaldo 10-0) als nummer één uit de poulefase komt. Zaterdag speelt EMM de finale tegen en bij ROAC. Het verschil werd tegen Woubrugge door EMM’21 in de eerste helft gemaakt met twee doelpunten, in de tweede helft vielen er geen goals meer.

    De eerste helft was, net als de gehele wedstrijd, rommelig aan de kant van EMM. Met iets meer geduld had de ploeg kunnen uitlopen naar een hogere score. De ploeg van trainer Van der Vlugt kwam ook op een gelukkige manier op voorsprong. Nadat de keeper van Woubrugge al in eerdere situaties kwetsbaar oogde aan de bal, kon Damian Hoogenboom in de 29ste minuut de bal zo van zijn voet lopen en in het lege doel schuiven (0-1).

    Nadien had EMM het overwicht, maar had het wel af en toe moeite met het krijgen van druk op Woubrugge. Hogenboom kreeg nog twee grote kansen, maar wist beide kansen niet te benutten. De uiteindelijke 0-2 viel 5 minuten voor rust en was een fraaie: Joey van der Geest draaide mooi weg van zijn tegenstander en na een vlotte combinatie met Hoogenboom kon Van der Geest de bal koeltjes afmaken: 0-2.

    De tweede helft was matig, dit gold overigens ook voor de veldverlichting van Woubrugge, die nodig was vanwege de schemering. De ingevallen Jesper Koek was een aantal keer gevaarlijk als linksbuiten, eenmaal kon de keeper ternauwernood keren na zijn vlammende schot, poging twee ging in het zijnet. Ook Woubrugge kreeg, in tegenstelling tot de eerste helft, een aantal mogelijkheden, maar keeper Van der Poel trad kordaat op. Zo was de ruststand tevens de einstand (0-2).

    Al met al was de laatste poulewedstrijd de minste van EMM, toch kan de ploeg met vertrouwen uitkijken naar de finale. Als EMM’21 zaterdag wint, pakt het de eerste prijs in de nog prille clubhistorie. Het zal ongetwijfeld druk worden langs de lijn in Rijpwetering. Komt dat zien!