• EMM'21 wint op overtuigende wijze bij DIOS

 • EMM'21 heeft de 5-2 overwinning op RVC'33 een goed vervolg gegeven door op bezoek bij DIOS met 0-2 te winnen. Gezien de kansenverhouding viel de uitslag nog laag uit.

  Bij EMM ontbraken Nadal Wesselman, Guido van der Meer en Jesper Koek in de basisopstelling ten opzichte van vorige week. Sven Hoogervorst, Bryan van der Meer en Damian Hoogenboom vulden de opengevallen plekken op.

  EMM startte sterk en kreeg vroeg in de wedstrijd twee grote kansen via Joey van der Geest. Bij de eerste mogelijkheid wist de DIOS-doelman redding te brengen en bij zijn tweede kans kopte de aanvallende middenvelder op de paal. Ook Stijn Rietbroek was dicht bij een goal na een goede pass van Damian Hoogenboom, maar de keeper was snel bij de grond om de één-op-één-situatie onschadelijk te maken.

  Het bleek uitstel van executie voor de thuisploeg uit Nieuw-Vennep. Roy Hoogenboom had een goede individuele actie in huis en schoof de bal beheerst in de lange hoek: 0-1. Even later was hij bijna opnieuw trefzeker, maar zijn voorzet dwarrelde tegen het aluminium. Toch werd de score voor rust nog verdubbeld. Wederom stond Roy Hoogenboom aan de basis: de door hem genomen corner werd binnengekopt door Joey van der Geest: 0-2.

  Het enige gevaar van DIOS in de eerste helft kwam van de spits, maar vanuit de draai schoot hij de bal op de vuisten van afzwaaiend doelman Mike van der Poel. Laatstgenoemde had het ook in de tweede helft relatief rustig, want EMM had de organisatie goed op orde en wist ook in het tweede bedrijf de meeste kansen af te dwingen.

  De grootste kans was voor Damian Hoogenboom, die vanaf de strafschopstip mocht aanlegen nadat Joey van der Geest gevloerd was. Zijn inzet belandde echter tegen de lat. In de nastoot schoot Nino Wesselman bijna alsnog raak, maar de bal vloog naast. Ook Luc van der Lem en Bryan van der Meer waren dicht bij een goal, maar de DIOS-doelman en een toegesnelde verdediger brachten redding op die momenten.

  Het mocht allemaal niet deren, want de drie punten werden door EMM vakkundig veiliggesteld. De roodhemden speelden een ijzersterke wedstrijd en waren deze middag beduidend beter dan DIOS, dat nu nog drie punten meer heeft op de ranglijst. Aan EMM de taak om de ingezette eindsprint volgende week tegen Bloemendaal een vervolg te geven als het nog in aanmerking wil komen voor een plek in het linkerrijtje van de zondagse tweede klasse.

  Opstelling EMM'21: Mike van der Poel; Luc van der Lem (Thomas Brug), Sven van der Meer, Sven Hoogervorst, Paco Romero Fuster; Bryan van der Meer, Joey van der Geest, Nino Wesselman; Stijn Rietbroek (Luke Bakker), Damian Hoogenboom en Roy Hoogenboom (Lars van der Meer).