• EMM’21 wint van laagvlieger Schoten

 • EMM’21 heeft de knappe overwinning tegen DONK afgelopen zondag een goed vervolg weten te geven. In een wedstrijd waarin de ploeg de controle had en de nodige kansen, wist het uiteindelijk slechts met 2-1 te winnen, waardoor de supporters met een glimlach naar huis gingen.

  Ten opzichte van de wedstrijd tegen DONK moest trainer Koen van der Vlugt het een en ander wijzigen. Job Mooren en Sven Hoogervorst ontbraken vanwege blessures. Nadal Wesselman en Damian Hoogenboom mochten in de basis beginnen. Beiden beschaamden het vertrouwen van trainer Van der Vlugt niet en speelden een prima partij.
  Onder zonnige omstandigheden pakte EMM’21 vanaf minuut één het initiatief en dit leverde binnen 15 minuten een treffer op. Na een vlotte aanval over de rechterkant werd Roy Hoogenboom over de knie gelegd. Arbiter Hulters wees resoluut naar de stip, Damian Hoogenboom bleef vervolgens kalm en schoot de strafschop onberispelijk in: 1-0.

  Schoten hanteerde veelvuldig de lange bal en werd gevaarlijk via vrije trappen en corners. Het eerste gevaar was een kopbal die net over het doel vloog. De tweede keer was het wél raak na een harde kopbal van Dylan van der Kuil: 1-1. EMM’21 raakte niet van slag door deze domper en kreeg snel na de tegentreffer opnieuw een penalty. Het was een herhaling van zetten: Roy Hoogenboom werd gevloerd en Damian Hoogenboom schoot raak, 2-1.

  In de tweede helft kan EMM zichzelf verwijten niet de score uitgebreid te hebben. De Veenders werden voortdurend gevaarlijk via Roy Hoogenboom en kreeg behoorlijk wat kansen, maar zijn scherpe voorzetten leverden geen treffer op. Het dichtstbij was Damian Hoogenboom, maar zijn kopbal werd katachtig gekeerd door de Schoten-doelman. Verder was Sven van der Meer nog dichtbij een goal, maar uit een corner kon hij zijn voet niet volledig tegen de bal zetten. Middenvelder Joey van der Geest kreeg in de slotfase nog de mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zijn inzet ging rakelings naast. Schoten kon hier nauwelijks iets tegenover zetten en zodoende bleef EMM’21 probleemloos overeind. Noemenswaardig punt is nog dat aanvaller Luke Bakker inviel en zodoende zijn competitiedebuut maakte voor EMM’21.

  Door deze zege heeft EMM’21 20 punten verzameld uit 11 wedstrijden en komt nummer drie DIOS in zicht (22 punten). Aanstaande zondag wacht een thuiswedstrijd tegen ASC, de nummer elf van de ranglijst. EMM’21 zal opnieuw scherp voor de dag moeten komen, nu de ploeg uit Oegstgeest de laatste twee wedstrijden hebben gewonnen.
  Opstelling EMM’21: Mike van der Poel; Thomas Brug, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster (Cremiël Salomé), Luc van der Lem; Joey van der Geest, Nino Wesselman, Nadal Wesselman (David Vermeer); Teun Jonkman (Michael van der Zwet), Damian Hoogenboom, Roy Hoogenboom (Luke Bakker).
 • Klik hier voor alle foto's!