• EMM'21 zit DONK opnieuw dwars, maar baalt toch

 • EMM'21 heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Goudse DONK. Daarmee haalde het, na de 0-1 overwinning in de uitwedstrijd, opnieuw een resultaat tegen de runner-up. Desondanks waren de druiven zuur, want tot twee keer aan toe werd een voorsprong uit handen gegeven.

  Trainer Koen van der Vlugt had enkele wijzigingen in de basisopstelling in petto. Ten opzichte van de verloren uitwedstrijd bij Foreholte speelden Stijn Rietbroek, Paco Romero Fuster, Guido van der Meer en Joey van der Geest om uiteenlopende redenen niet. Luke Bakker, Luc van der Lem, Nadal Wesselman en Bryan van der Meer speelden voor hen. Voor laatstgenoemde betekende het zijn (verdienstelijke) basisdebuut.

  EMM startte voortvarend aan de wedstrijd en kreeg de beste kansen in de eerste helft. Roy Hoogenboom zag zijn inzet nog net getoucheerd worden door de Goudse doelman na een fraaie individuele actie, terwijl Nadal Wesselman net naast prikte na een knappe controle. Aan de andere kant was de DONK-spits één keer kansrijk, maar hij schoot de bal ietwat gehaast over.

  Kort voor de rust wist EMM zichzelf alsnog te belonen voor de sterke eerste helft. Goed druk zetten resulteerde erin dat Nadal Wesselman de bal kon meegeven aan de vrijstaande Damian Hoogenboom. Hij zocht de lange hoek, maar vond de paal. In de rebound kon Roy Hoogenboom echter alsnog binnen schuiven: 1-0.

  EMM wist dat DONK er in de tweede helft in aanvallend opzicht een schepje bovenop zou doen. Dat bleek ook, maar EMM had de zaakjes redelijk onder controle en kon in de tegenstoot nog een paar keer gevaarlijk worden. De grootste kans van DONK ontstond uit een corner, maar doelman Mike van der Poel kon redding brengen op een inzet die in tweede instantie ontstond. Aan de andere kant was vooral Luke Bakker gevaarlijk. Hij passeerde twee verdedigers, maar het afdrukken was vervolgens niet zuiver genoeg.

  Rond minuut 75 moest EMM uiteindelijk toch de gelijkmaker incasseren. Balverlies op eigen helft werd genadeloos afgestraft: 1-1. DONK ging op zoek naar de winnende treffer, maar EMM hield stand en verraste de bezoekers in blessuretijd andermaal. Invaller Lars van der Meer scoorde zijn eerste goal voor EMM door middel van een mooie lob, op aangeven van Joey van der Geest: 2-1.

  Een tweede overwinning van EMM op DONK, dat stevig op plek 2 staat en dit seizoen pas 3 nederlagen leed, leek aanstaande. Zeker toen het nog een keer scherp counterde. De schietkans van Guido van der Meer werd door de doelman van DONK onschadelijk gemaakt. Een knappe individuele actie en dito afronding van de linksbuiten van de bezoekers gooide diep in blessuretijd uiteindelijk alsnog roet in het eten voor EMM: 2-2.

  De gelijkmaker kwam hard aan bij EMM, maar de manier waarop DONK bestreden werd geeft de burger moed richting de vier resterende competitiewedstrijden van dit seizoen. Het zijn wedstrijden waar voor EMM normaliter weinig tastbaars meer op het spel staat, daar de roodhemden vrij geïsoleerd op plek 8 staan. Het wordt hoe dan ook weer tijd om een driepunter bij te schrijven. De eerstvolgende kans daarop is tegen RVC'33, dat zondag op bezoek komt in Roelofarendsveen.

  Opstelling EMM'21: Mike van der Poel; Joppe Huigsloot (Paco Romero Fuster), Sven van der Meer, Thomas Brug, Luc van der Lem; Bryan van der Meer, Nadal Wesselman (Guido van der Meer), Nino Wesselman; Damian Hoogenboom (Joey van der Geest), Luke Bakker en Roy Hoogenboom (Lars van der Meer).