• EMMer in beeld

 • EMMer in beeld, een nieuwe rubriek binnen EMM’21, om onze vrijwilligers een beetje beter te leren kennen. Deze keer Gerard de Koning! 
   
  Waar moeten wij jou van kennen Gerard? 
  Waarschijnlijk kennen veel mensen mij als man van de Eskimo diepvries. Maar het kan ook zijn van de bardiensten die ik de laatste 10 jaar gedraaid heb, bij DOSR en nu bij EMM. Ik doe dat voornamelijk op de donderdagavond, als de selecties trainen.


  Hoe ben je in het vrijwilligerswerk bij EMM’21 gerold? 
  Ik heb een lange historie met DOSR: mijn vader was een van de oprichters en heeft ook lang in het eerste gevoetbald met 2 broers. Ook zelf heb ik een paar jaar gevoetbald bij DOSR. Mijn broer en ik hebben heel lang de diepvriesproducten geleverd en mijn broer en zijn vrouw hebben lang de inkoop gedaan. 10 jaar geleden, toen ik met pensioen ging heb ik deze taak overgenomen van mijn schoonzus. Sinds de fusie doe ik alleen nog maar de bardiensten.


  Doe je ook nog andere dingen binnen de club? 
  Ik geef de planten water in beide kantines en zet iedere donderdag verse bloemen neer. Verder ga ik al 30 jaar trouw naar alle uit- en thuiswedstrijden van het eerste.


  En wat doe je dan de rest van de week?
  Ik ben gepensioneerd en fiets en wandel graag met mijn vrouw. Ook hou ik erg van zingen, dit doe ik bij de Ringvaartzangers. Ook thuis zing ik de liedjes regelmatig. Daarnaast bezorg ik ook maaltijden voor tafeltje dekje.


  Waar word je blij van binnen EMM?
  Dat de kantine goed draait, het is goed geregeld. Ik mis alleen een ding: ik zou graag nootjes op tafel willen zetten!
  Heb je een mooie herinnering om te delen als het om EMM ’21 gaat? 
  Ik keek altijd heel erg uit naar de derby, ik vond het een schitterende wedstrijd en vond het echt genieten als er weer meer dan 1000 man langs stond om aan te moedigen en mee te juichen.
  En een paar jaar geleden zat ik op zaterdag middag heerlijk met mijn vrouw op ons balkonnetje van het zonnetje te genieten, toen er ineens met veel muziek en kabaal een platte kar voorbijkwam met een jeugdelftal van DOSR erop. Ze vierden hun kampioensfeest. Toen ze ons zagen zitten zongen ze spontaan: “Gerard bedankt, Gerard bedankt…” Dat was echt geweldig!


  Heb je verder nog iets te EMMeren? 
  Had ik al gezegd dat ik graag nootjes in de kantine wil?
  Ik ben blij met de nieuwe trainer van de selectie. Ik zie wel toekomst in die jongen! Kan aan de achternaam liggen natuurlijk…………